Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ξεκίνησε η παραγωγή της ανανεωμένης Skoda Octavia!

7.323 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2024)
Ξεκίνησε η παραγωγή της ανανεωμένης Skoda Octavia!
2 Φωτογραφίες »

- Σε δύο εργοστάσια η κατασκευή της ανανεωμένης Octavia.
- Βενζίνη και diesel έως 265 άλογα.
- Με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.
- Σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις.

Έτοιμα τα πρώτα μοντέλα, σε δύο εργοστάσια η κατασκευή τους

Η παραγωγή της ανανεωμένης Skoda Octavia στο εργοστάσιο της μάρκας που βρίσκεται στην πόλη Kvasiny της Τσεχίας, ξεκίνησε και η φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες. Όπως υπογραμμίζει η Skoda, η παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της πόλης Mladá Boleslav θα συνεχιστεί ταυτόχρονα, ωστόσο η κίνηση αυτή απελευθερώνει χώρο για να κατασκευαστούν περισσότερα Enyaq, αλλά και το επερχόμενο επίσης ηλεκτρικό Elroq, το οποίο βρίσκεται προ των πυλών.

Ανανεώθηκε πριν από λίγους μήνες

Η τρέχουσα τέταρτη γενιά της Skoda Octavia ανανεώθηκε τον περασμένο Φλεβάρη. Κατά το φρεσκάρισμα που δέχτηκε έφερε μαζί της, νέα σχεδίαση, προβολείς Matrix-LED δεύτερης γενιάς, περαιτέρω βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης και νέες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, ChatGPT στον φωνητικό βοηθό Laura.

Βενζίνη και diesel έως 265 άλογα

Σε ότι αφορά τα συστήματα κίνησης, η ανανεωμένη Skoda Octavia προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και diesel 1,5 και 2,0 λίτρων, αλλά και σε ήπια υβριδικές εκδόσεις βενζίνης με σύστημα 48 βολτ. Η ισχύς ξεκινά από τα 115 άλογα και φτάνει έως και τα 265 στην κορυφαία έκδοση RS.

Η Skoda αναφέρει πως η ιεραρχία των εξοπλιστικών εκδόσεων της ανανεωμένης Octavia θα ορίζεται ως εξής: Essence, Selection, Sportline και RS. 

Περίπου 7,5 εκατομμύρια μοντέλα έχουν κατασκευαστεί από το 1996

Κλείνοντας, η Skoda αναφέρει πως περίπου 7,5 εκατομμύρια μοντέλα έχουν παραχθεί από τότε που παρουσιάστηκε η πρώτη σύγχρονη γενιά της Octavia το 1996. Ωστόσο, το best-seller μοντέλο της Skoda έχει πίσω του ακόμα μεγαλύτερη ιστορία, αφού οι πρώτες μονάδες του κατασκευάστηκαν πριν από 65 χρόνια. Συγκεκριμένα όντας διαθέσιμη ως δίθυρο σεντάν αλλά και βάγκον, κατασκευάστηκαν συνολικά 360.000 οχήματα μεταξύ 1959 και 1971.

AutoΤριτη
Autotriti.gr