Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με 2λιτρο μοτέρ, 4κίνητο και 400 άλογα το νέο Toyota MR2

 Σχολιάστε 
1.315 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2024)
Βλέπετε το ηλεκτρικό πρωτότυπο FT-Se.
3 Φωτογραφίες »

Βλέπετε το ηλεκτρικό πρωτότυπο FT-Se.

- Ντεμπούτο το 2025, στις αγορές το 2026.
- Με 2λιτρο μοτέρ, τετρακίνητο και 400 άλογα.
- Η Toyota έχει ανακοινώσει πως εξελίσσει τρεις νέους κινητήρες.
- Ίδια σχεδιαστική προσέγγιση με το παλιό MR2.

Ντεμπούτο το 2025, στις αγορές το 2026

Οι φήμες για την επιστροφή του Toyota MR2 δεν είναι κάτι καινούργιο. Η εμφάνισή τους έγινε πριν από πολλά χρόνια, ωστόσο μετά την αποκάλυψη του ηλεκτρικού πρωτότυπου FT-Se, φούντωσαν για τα καλά. Σήμερα, τα ιαπωνικά Μέσα ενημέρωσης δίνουν συνέχεια σε αυτή τη φημολογία αναφέροντας πως όταν το νέο Toyota MR2 κάνει το ντεμπούτο του θα πρόκειται για ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο εξοπλισμένο με το νέο 2λιτρο κινητήρα βενζίνης που έχει σε διαδικασία εξέλιξης η ιαπωνική μάρκα.

Με 2λιτρο μοτέρ, τετρακίνητο και 400 άλογα

Οι νέες πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια για την επιστροφή του σπορ ιαπωνικού μοντέλου, προέρχονται από την ιαπωνική ιστοσελίδα BestCar, η οποία επικαλείται πηγές εντός της εταιρείας. Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα στοιχεία, το «καυτό» διθέσιο θα ντεμπουτάρει το 2025 πριν βγει στις αγορές την επόμενη χρονιά! Όπως προαναφέραμε θα είναι εξοπλισμένο με το νέο τετρακύλινδρο 2λιτρο μοτέρ που ετοιμάζει η Toyota, το οποίο θα προσφέρει περίπου 400 ίππους. Μία ακόμα σημαντική πληροφορία που αναφέρει, είναι πως το Toyota MR2 θα συνδυάζεται με τετρακίνηση.

Η Toyota εξελίσσει τρεις νέους κινητήρες

Θυμίζουμε πως λίγους μήνες νωρίτερα η ιαπωνική μάρκα ανακοίνωσε επίσημα πως ετοιμάζει μία νέα οικογένεια κινητήρων, που θα είναι μικρότεροι, ισχυρότεροι αλλά και αποδοτικότεροι από αυτούς που θα αντικαταστήσουν. Τα τρία νέα μοτέρ, 1,5 και 2,0 λίτρων, θα εξοπλίσουν τα επόμενα υβριδικά και Plug-in υβριδικά της μοντέλα και η μάρκα υπόσχεται πως «οι νέοι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αλλάξουν το παιχνίδι».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά την αποκάλυψη της Toyota για τους νέους κινητήρες ακολούθησαν φήμες που ανέφεραν πως τόσο το νέο MR2, όσο και η νέα Celica (σε περίπτωση επιστροφής της) θα «φορούσαν» αυτούς τους κινητήρες.

Ίδια σχεδιαστική προσέγγιση με το παλιό MR2

Τέλος, σε ότι αφορά τη σχεδίαση του νέου MR2, τα Μέσα της Ιαπωνίας λένε πως οι άνθρωποι της Toyota έχουν επιλέξει να διατηρήσουν τις σχεδιαστικές καταβολές του προηγούμενου, δηλαδή να είναι ένα δίθυρο σπορ αυτοκίνητο. Το νέο MR2 θα έχει μήκος περίπου 4.400 χιλιοστά, πλάτος 1.850 χιλιοστά και ύψος 1.230 χιλιοστά, με μεταξόνιο 2.600 χιλιοστά. Τέλος, σε ότι αφορά το βάρος του θα ζυγίζει περίπου 1.300 κιλά.  

FORD
RANGER