Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αυτή την στιγμή, η Renault διατηρεί το 43,4% των μετοχών της Nissan.

Μετά το 2020 η συγχώνευση Renault-Nissan

2.599 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2018)

Την δική του ματιά σε ό,τι αφορά την πιθανότητα συγχώνευσης της Renault με την Nissan έδωσε ο πρόεδρος της μεταξύ τους Συμμαχίας, κ. Carlos Ghosn.

Πριν δύο εβδομάδες ο επικεφαλής της Νissan Ηiroto Saikawa μπορεί να απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συγχώνευσης της ιαπωνικής μάρκας σε μία νέα εταιρεία μαζί με την Renault λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα είναι πολλές συνέπειες, ωστόσο το αφεντικό στης Συμμαχίας Renault-Nissan, κ. Carlos Ghosn φαίνεται πως έχει λίγο διαφορετική άποψη, αν και συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν θα γίνει κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση πριν από το 2020.

Ο ίδιος μιλώντας στο Bloomberg κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Παρίσι αφού πρώτα δήλωσε πως θα του άρεσε αυτή η ιδέα, συμφώνησε με τον Saikawa ότι θα υπάρξουν αρκετές προκλήσεις. Συγκεκριμένα δήλωσε: « Πολλές συγχωνεύσεις καταρρέουν και καταστρέφουν τις αξίες των εταιρειών. Η δύναμη κάποιας εταιρείας φαίνεται στην ικανότητα να παρακινεί τους ανθρώπους, άρα πως μπορείς να το πετύχεις αυτό αν κάποιοι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους δεύτερης τάξης πολίτες».
 
Από την άλλη πλευρά, φάνηκε ένθερμος υποστηρικτής της στενότερης συνεργασίας των δύο εταιρειών προσθέτοντας: «Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε λύση και αυτή πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε κάτι που θα διαβεβαιώσει τους μετόχους ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και ότι την ίδια στιγμή θα διατηρηθεί η ταυτότητα της κάθε μάρκας.»

Αυτή την στιγμή, η Renault διατηρεί το 43,4% των μετοχών της Nissan έχοντας το δικαίωμα ψήφου σε κάποια εταιρικά ζητήματα ενώ η ιαπωνική μάρκα διατηρεί το 15% της Renault χωρίς όμως κάποιο δικαίωμα ψήφου.
 

Toyota
VW