Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
5 φωτογραφίες »

Νέο Toyota C+pod

5.334 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2020)

Αυτό είναι το νέο μικροσκοπικό όχημα που κατασκεύασε η Toyota για γρήγορες και ευέλικτες αστικές μετακινήσεις. Θα το προτιμούσατε αντί του smart Fortwo;

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2019, η Toyota προλόγισε την άφιξη ενός λιλιπούτειου ηλεκτρικού οχήματος που ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στα τέλη του 2020.  Λίγες μέρες λοιπόν πριν το 2021, η Toyota είναι σε θέση να αποκαλύψει το νέο C+pod, την έκδοση παραγωγής του οχήματος που είχαμε γνωρίσει πριν ένα χρόνο περίπου.

Το όχημα αυτό έχει μήκος 2.490 χιλιοστά, πλάτος 1.290 χιλιοστά και 1.550 χιλιοστά ύψος, με τις διαστάσεις αυτές να το κάνουν ουσιαστικά μικρότερο ακόμα και από το γνωστό μας smart Fortwo. To αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι φτιαγμένο από πλαστικό με αποτέλεσμα το βάρος του να μην ξεπερνά τα 690 κιλά. Το C+pod έχει την δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι δύο άτομα ενώ υπάρχει και ένας μικρός χώρος για τις αποσκευές τους πίσω από τα καθίσματα.

Η ισχύς πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μια μπαταρία χωρητικότητας 9,06 kWh που προσφέρει αυτονομία 150 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Πάντως η διαδρομή που θα κάνει ο οδηγός μέχρι τον προορισμό του δεν θα είναι σύντομη καθώς, το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει μόνο 12-13 άλογα  και 56 Νm ροπής και μπορεί να κινεί το όχημα μέχρι τα 60 χλμ./ώρα.

Το Toyota C+pod ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ιαπωνία με τιμή από 1.650.000 γιεν, δηλαδή περίπου 13.100 ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα έρθει στην Ευρώπη, με το ενδεχόμενο αυτό πάντως να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

FORD
CUSTOM VS MAXUS