ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ντεμπούτο για τη νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe

1.311 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2024)
Ντεμπούτο για τη νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe
11 Φωτογραφίες »

- Το 2025 στις αγορές.
- Μεγαλύτερη και με νέα σχεδίαση.
- Δύο οθόνες σε ένα πλαίσιο και πορτμπαγκάζ για 430 λίτρα.
- Με βενζίνη και diesel, ήπια υβριδική, έως 300 άλογα.

Το 2025 στις αγορές

Το ντεμπούτο της έκανε η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe. Στη νέα του γενιά το γερμανικό μοντέλο ακολουθεί τα χνάρια της νέας Σειράς 1, καθώς έρχεται με νέα σχεδίαση μέσα και έξω, αλλά και υβριδική τεχνολογία. Μέσα στο 2025 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις της.

Μεγαλύτερη και με νέα σχεδίαση

Όπως και με τη Σειρά 1, η σχεδίαση της νέας Σειράς 2 Gran Coupe είναι διαφορετική από αυτή του απερχόμενου αυτοκινήτου. Το μπροστινό άκρο αντικατοπτρίζει αυτό της νέας Σειράς 1 όντας φαρδύτερο, με πιο επίπεδο σχήμα στη μάσκα, λεπτότερους προβολείς, καθώς και ευρεία εισαγωγή αέρα από κάτω. Στο πλάι παρατηρούμε πως τα μαρσπιέ έχουν ανασχεδιαστεί, ενώ στο μαύρο στοιχείο της πίσω κολόνας δεσπόζει πλέον ο αριθμός «2». Στο πίσω μέρος της νέας Σειράς 2 Gran Coupe υπάρχουν νέα φώτα που θυμίζουν αυτά των Χ2 και Χ1, παράλληλα με γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες, οι οποίες κάνουν πιο σπορτίφ την εμφάνιση.

Εννέα χρωματικές επιλογές είναι διαθέσιμες, όπως και η δυνατότητα διχρωμίας με μαύρη οροφή. Η BMW Σειρά 2 Gran Coupe εξοπλίζεται στάνταρ με το πακέτο M Sport, το οποίο φέρει ζάντες 18 ιντσών, γυαλιστερές μαύρες εξωτερικές πινελιές και μία μικρή αεροτομή. Οι ζάντες 19 ιντσών υπάρχουν, αλλά είναι προαιρετικές.

Η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupé έχει αυξηθεί σε μήκος κατά 20 χιλιοστά στα 4.546 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιο εκτίνεται στα 2.670 χιλιοστά. Το πλάτος του οχήματος είναι στα 1.800 χιλιοστά και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 χιλιοστά σε 1.445 χιλιοστά.

Δύο οθόνες σε ένα πλαίσιο και πορτμπαγκάζ για 430 λίτρα

Στην καμπίνα, η εικόνα της BMW Σειράς 2 Gran Coupe είναι παρόμοια με αυτή της Σειράς 1. Βλέπουμε την ίδια ενιαία οθόνη BMW Curved Display που στεγάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και μια οθόνη infotainment 10,7 ιντσών που συνδέεται με Apple CarPlay και Android Auto. Νέα σχεδίαση έχει το πολυλειτουργικό τιμόνι, ενώ καινούργια είναι και η κεντρική κονσόλα που χάνει το περιστροφικό επιλογέα. Οι αεραγωγοί στο ταμπλό είναι διαφορετικοί από αυτούς της Σειράς 1, θυμίζοντας αυτούς της Χ3. Από κει και πέρα τα μοντέλα M Sport (μαζί με τη M235) διαθέτουν στην κορυφή του τιμονιού ένα «δακτυλίδι», χρωματιστές ραφές και σπορ καθίσματα, τα οποία έχουν προαιρετική λειτουργία μασάζ.  Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 430 λίτρα.

Με βενζίνη και diesel και ήπια υβριδική έως 300 άλογα

Η Σειρά 2 Gran Coupe προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και diesel. Στη βενζίνη είναι εξοπλισμένη με το νέο ήπια υβριδικό (48βολτ), τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων, που στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων. Στην έκδοση 220 (η BMW αφαιρεί το «i» για τα βενζινοκίνητά της αυτοκίνητα), το σύνολο αυτό αποδίδει 170 άλογα και 280 Nm ροπής. Διαθέσιμες είναι και επιλογές diesel. Η ήπια υβριδική BMW 220d Gran Coupe διαθέτει 163 άλογα, ενώ η βασική 218d κατεβάζει την ισχύ στα 150 άλογα, ενώ δε διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία. Όπως στην βενζινοκίνητη 220, έτσι και στις εκδόσεις diesel το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων είναι αυτό που μεταφέρει την κίνηση στους τροχούς.

Τέλος, κορυφαία έκδοση είναι η BMW M235 xDrive Gran Coupe. Χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, απόδοσης 300 ίππων και κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα. Η ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος xDrive της BMW, ενώ παράλληλα στη M235 προστέθηκαν αναβαθμισμένα μπροστινά φρένα, παρμένα από τις M3 και M4. Η M235 διαθέτει επίσης στάνταρ head-up display, Alcantara M Sport καθίσματα και σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις.

FORD
ESPRINTER 5 THINKS