ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Tasman: Στις 29 Οκτωβρίου αποκαλύπτεται το πρώτο Pick-up της Kia

1.112 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2024)
Tasman: Στις 29 Οκτωβρίου αποκαλύπτεται το πρώτο Pick-up της Kia
4 Φωτογραφίες »

- Νέες teaser εικόνες, χωρίς καμουφλάζ αυτή τη φορά.
- Σίγουρα ως διπλοκάμπινο, ίσως και μονοκάμπινο.
- Αρχικά θα πωληθεί με κινητήρα diesel.
- Στις αγορές από το 2025.

Το Kia Tasman πλησιάζει

Το Tasman, το πρώτο Pick-up της Kia, πήρε ημερομηνία αποκάλυψης. Το παρθενικό... αγροτικό της κορεατικής φίρμας θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 29 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία. Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από την μάρκα και συνοδεύτηκε από μία σειρά νέων teaser εικόνων και βίντεο, στις οποίες μάλιστα το πολύχρωμο καμουφλάζ που υπήρχε, έχει πλέον αφαιρεθεί.

Νέες teaser εικόνες, χωρίς καμουφλάζ αυτή τη φορά

Αν και οι teaser εικόνες, ως είθισται, ήταν βυθισμένες στο σκοτάδι, εντούτοις με μία μικρή τροποποίηση στη φωτεινότητα μπορέσαμε να δούμε και να σας δείξουμε κάτι περισσότερο. Παρατηρούμε πως η σχεδίαση του Tasman είναι τετραγωνισμένη, με έντονες γωνιές και νευρώσεις σε όλο το αμάξωμα. Οι προβολείς μπροστά και πίσω αλλά και τα LED φώτα ημέρας μπροστά είναι κάθετα τοποθετημένα, θυμίζοντας κάτι από το EV9. Στο πίσω μέρος βλέπουμε την ονομασία του μοντέλου στην πόρτα της καρότσας, ενώ ακριβώς από πάνω της ίσως είναι χαραγμένο με μεγάλα γράμματα το όνομα της Kia. Όπως και στις πρώτες εικόνες που δημοσίευσε στο παρελθόν η Kia, έτσι και σε αυτές βλέπουμε πως το Tasman είναι σε διπλοκάμπινη έκδοση, χωρίς να έχε γίνει ξεκάθαρο εάν θα κυκλοφορήσει και σε άλλες μορφές.

Αρχικά θα πωληθεί με κινητήρα diesel

Οι τεχνικές προδιαγραφές παραμένουν άγνωστες, αλλά οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει αναφέρουν ότι αρχικά θα πωλείται με κινητήρα turbodiesel σε 2κίνητη και 4κινητη προδιαγραφή. Πιθανότατα θα πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 2,2 λίτρων που εφοδιάζει και το Sorento, το οποίο συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ίσως να υπάρξει και έκδοση βενζίνης, μέσω του V6 κινητήρα 3,5 λίτρων με διπλό τούρμπο, που έχει στην γκάμα του ο Όμιλος Hyundai. Επίσης, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Tasman θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά κοντά στα τέλη του 2026, συνοδεύοντας το μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το 2025 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις, σκέψεις να έρθει και στην Ευρώπη

Το Kia Tasman θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2025. Αν και η κορεατική μάρκα το αποκαλεί ως παγκόσμιο Pick-up, προς ώρας έχει επιβεβαιώσει πως θα προσφερθεί σίγουρα στις αγορές των Ν. Κορέας, Αυστραλίας, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, ενώ εξετάζει την είσοδό του και στην αγορά της Ευρώπης.

Mercedes
Autotriti.gr