Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Οθόνη πάνω στο τιμόνι αντί για πίνακα οργάνων φέρνει η Hyundai
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οθόνη πάνω στο τιμόνι αντί για πίνακα οργάνων φέρνει η Hyundai

8.011 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2021)

Η Hyundai σκέφτηκε πως θα ήταν καλύτερο ο πίνακας οργάνων να αλλάξει θέση και να μεταφερθεί πάνω στο τιμόνι, ώστε ο οδηγός να μπορεί πιο εύκολα να ενημερώνεται για την κατάσταση του αυτοκινήτου του.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που αρχίσαμε να βλέπουμε μεγάλες ψηφιακές οθόνες πίσω από το τιμόνι, ωστόσο παρά τον ερχομό αυτής της νέας τεχνολογίας, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που διαμαρτύρονται πως, λόγω της στεφάνης του τιμονιού, δεν μπορούν να δουν τον πίνακα οργάνων από πίσω και χρειάζεται να σκύψουν μπροστά για να το κάνουν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Tιμόνι με οθόνη αντί για πίνακα οργάνων

Για να λύσει το πρόβλημα αυτό, η Hyundai αιτήθηκε να καταχωρηθεί μια νέα πατέντα στην Γερμανία, στην οποία το τιμόνι έχει ενσωματωμένο στο κέντρο του μια μεγάλη οθόνη, που αντικαθιστά τον συμβατικό πίνακα οργάνων. Οι Κορεάτες συνόδευσαν την αίτηση τους με σχέδια για την καινοτομία αυτή, δείχνοντας σε ποιο σημείο θα ενσωματώνεται η οθόνη.
 

Λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα για πολλούς

Με το hi-tech τιμόνι αυτό της Hyundai, η μάρκα θεωρεί πως θα λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιοι οδηγοί που δεν μπορούν να δουν τον πίνακα οργάνων, γιατί αυτός βρίσκεται πίσω από την στεφάνη του τιμονιού. Με το τιμόνι που προτείνει η Hyundai, όμως, ο οδηγός θα μπορεί εύκολα να κοιτάξει χαμηλά και να ενημερωθεί για την ταχύτητα, τις στροφές του κινητήρα και την αυτονομία του οχήματος. Φυσικά, έχει επίσης διασφαλιστεί πως ο αερόσακος του τιμονιού θα λειτουργεί κανονικά.


Η αντίθετη άποψη

Φυσικά, γεννιέται το ερώτημα πως θα μπορεί να μαθαίνει ο οδηγός στοιχεία για το αυτοκίνητο εάν εκείνη την στιγμή στρίβει, αφού η οθόνη κινείται μαζί με το τιμόνι. Επίσης, κάποιοι θεωρούν πως η οθόνη είναι πολύ χαμηλά τοποθετημένη και πως οδηγός θα χρειάζεται να αφαιρεί τα μάτια του από τον δρόμο για αρκετά κρίσιμα δευτερόλεπτα. Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY