Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Στην «ουρά» του πίνακα βρίσκεται η Κύπρος με 38 σημεία και μία θέση ψηλότερα, δηλαδή προτελευταία βρίσκεται η Ελλάδα με 61 σημεία φόρτισης.

Ουραγοί στα σημεία φόρτισης Ελλάδα και Κύπρος

2.499 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2020)

Στην «ουρά» των χωρών με τα λιγότερα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος, τη στιγμή που μία νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων έρχεται να δείξει πως η ανάπτυξη των φορτιστών δεν συμβαδίζει με την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά.


Το Infografic της έρευνας.

Το Infografic της έρευνας.


Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) δείχνει ότι παρά την έντονη ανάπτυξη, η διαθέσιμες υποδομές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να πέφτει πολύ κάτω από αυτό που απαιτείται, ενώ ταυτόχρονα παραμένει άνισα κατανεμημένη σε όλα τα κράτη μέλη.
 
Η νέα έκθεση δείχνει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 110% τα τελευταία τρία χρόνια. Ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των σημείων φόρτισης αυξήθηκε μόλις κατά 58% (κάτω από 200.000), αποδεικνύοντας ότι οι επενδύσεις σε υποδομές δεν συμβαδίζουν με τις αυξημένες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.
 
Ειδικότερα, η ανάλυση της ACEA αποκαλύπτει ότι μόλις 1 στα 7 σημεία φόρτισης στην ΕΕ είναι ένας γρήγορος φορτιστής. Μόνο 28.586 σημεία φόρτισης είναι κατάλληλα για γρήγορη φόρτιση (με χωρητικότητα ίση και άνω των 22kW), ενώ τα κανονικά σημεία (μικρότερα των 22kW) αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία (171.239).
 
Ένα άλλο βασικό εύρημα της έκθεσης της ACEA είναι ότι η υπάρχουσα υποδομή παραμένει εξαιρετικά άνιση κατανεμημένη σε ολόκληρη την ΕΕ, με τις Ελλάδα και Κύπρο να έχουν το ρόλο του «φτωχού συγγενή». Τέσσερις χώρες που καλύπτουν το 27% της συνολικής επιφάνειας της περιοχής, οι Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 75% όλων των σημείων ηλεκτρικής φόρτισης. Η χώρα με τις περισσότερες υποδομές είναι η Ολλανδία, ενώ στην «ουρά» του πίνακα βρίσκεται η Κύπρος με 38 σημεία και μία θέση ψηλότερα, δηλαδή προτελευταία βρίσκεται η Ελλάδα με 61 σημεία φόρτισης.   

FORD
OPEL