Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Πέφτουν βενζίνη και diesel, ανεβαίνουν ηλεκτρικά και Plug-in

5.530 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2021)

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης και diesel μειώνονται αλλά αυτές των ηλεκτρικών και των Plug-in υβριδικών μοντέλων συνεχίζουν να αυξάνονται χωρίς σταματημό.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα παρουσίασαν άνοδο 11,3% τον Ιούλιο, ωστόσο η αγορά αυτοκινήτου σημείωσε μείωση πανευρωπαϊκά. Τον περασμένο μήνα, στην Ευρώπη πουλήθηκαν 967.830 αυτοκίνητα, μια μείωση της τάξης του 24% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2020, όταν και πουλήθηκαν συνολικά 1,27 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Η σημαντική αυτή μείωση στις πωλήσεις ωστόσο δεν επηρέασε την άνοδο των επαναφορτιζόμενων με πρίζα υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού οι ταξινομήσεις του ήταν αυξημένες και τον Ιούλιο.

Oι πωλήσεις ανά καύσιμο.

Oι πωλήσεις ανά καύσιμο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Μείωση για βενζίνη και diesel- Ανοδος για ηλεκτρικά και Plug-in
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της JATO Dynamics, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης μειώνονται συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια και πλέον αντιπροσωπεύουν το 59%, το diesel πέφτει επίσης και πλέον αποτελεί τα 22% επί του συνόλου αλλά την ίδια στιγμή, τα επαναφορτιζόμενα με πρίζα υβριδικά και ηλεκτρικά έχουν αυξήσει το ποσοστό τους σε 17%.

Tα best-sellers
Το πιο μοσχοπουλημένο αυτοκίνητο στην Ευρώπη τον Ιουλίου του 2021 ήταν το Dacia Sandero με 20.446 πωλήσεις, με το VW Golf να το ακολουθεί με 19.425 πωλήσεις και το Toyota Yaris να είναι τρίτο με 18.882 ταξινομήσεις. Την πεντάδα συμπληρώνουν τα Polo και T-Roc με 17.343 και 16.496 αυτοκίνητα. Το Ford Kuga είναι το plug-in υβριδικό που σημείωσε τις περισσότερες ταξινομήσεις με 4.247 πωλήσεις, επικρατώντας του Peugeot 3008 και του Volvo XC40. Όσον αφορά στα ηλεκτρικά, το ID.3 ήταν πρώτο στα ηλεκτρικά με 5.433 νέες ταξινομήσεις, μπροστά από το Renault ZOE, το Kia Niro και το Skoda Enyaq.

«Οι καταναλωτές συνεχίζουν να ανταποκρίνονται θετικά στα κίνητρα που συνδέονται με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και έχουν κάνει τα οχήματα αυτά πολύ πιο ανταγωνιστικά ως προς τις τιμές τους. Αρχίζουμε να βλέπουμε τον αντίκτυπο των προσπαθειών προώθησης των ηλεκτρικών στην αγορά, ωστόσο η βιομηχανία δεν κάνει ακόμα αρκετά για να επιτρέψει στα EV να απορροφήσουν τις απώλειες που έχουν σε πωλήσεις τα μοντέλα με κινητήρες βενζίνης και diesel» δήλωσε ο Felipe Munoz, αναλυτής της JATO Dynamics.
 
Βίοι αντίθετοι για βενζίνη/diesel και ηλεκτρικά!
Οι πωλήσεις βενζίνης και diesel μειώνονται αλλά αυτές των ηλεκτρικών και των Plug-in υβριδικών μοντέλων αυξάνονται χωρίς σταματημό.
Εσύ θα επιμείνεις σε βενζίνη/diesel ή θα ψάξεις κάποιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY