Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Renault: Αγοράζει μικροτσίπ για καλύτερη αυτονομία και γρηγορότερη φόρτιση

1.838 Επισκέψεις στο άρθρο (28/6/2021)

Σε σημαντική συμφωνία με την STMicroelectronics ήρθε η Renault, η οποία εξασφάλισε την προμήθεια μικροτσίπ για τα επόμενων γενιών ηλεκτρικά και υβριδικά της μοντέλα. Ποια τα οφέλη του deal για την γαλλική μάρκα.

Ο Όμιλος Renault συνήψε στρατηγική συνεργασία με την STMicroelectronics η οποία αναλαμβάνει να τροφοδοτεί την γαλλική μάρκα με μικροτσίπ για τα πλήρως ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. Η συμφωνία αυτή θα ξεκινήσει από το 2026 και έρχεται σε μία περίοδο που η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήμα σε αυτοκινητοβιομηχανίες ανά των κόσμων.

Το Megane E-Tech Electric όταν θα μπει στην παραγωγή θα αποτελεί το πρώτο μικρομεσαίο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Renault στην Ευρώπη.

Το Megane E-Tech Electric όταν θα μπει στην παραγωγή θα αποτελεί το πρώτο μικρομεσαίο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Renault στην Ευρώπη.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Αναλύοντας τις επιμέρους παραμέτρους του συγκεκριμένου deal, οι δύο πλευρές εστιάζουν στην κατασκευή μικροτσίπ παροχής ηλεκτρικής ισχύος, τα οποία ελέγχουν την ροή ενέργεια στα e-cars και τα υβριδικά οχήματα. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν μηχανισμό που μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην αυτονομία και τον χρόνο φόρτισης ενός αυτοκινήτου. «Αυτή η συνεργασία εξασφαλίζει μελλοντικά την προμήθεια βασικών υλικών που θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση της σπατάλης ενέργειας κατά 45% και στη μείωση του κόστους του ηλεκτρονικού κινητήρα κατά 30%, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo. Εκτός της παραπάνω συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και σε άλλα projects όπως για παράδειγμα την κατασκευή καρβιδίου (ενώσεις του άνθρακα με ηλεκτροθετικά στοιχεία). Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι η χρήση καρβιδίου πυριτίου σε ημιαγωγούς αυξάνει την πυκνότητα ισχύος και μειώνει τις απώλειες ενέργειας.
 
Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στην γενική στατηγική του Ομίλου Renault σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τις εκπομπές άνθρακα. Οι Γάλλοι στοχεύουν στην πλήρη ουδετερότητα ως προς την σχέση του με τα επίπεδα CO2 ως το 2040 στην Ευρώπη και ως το 2050 παγκοσμίως, διερύνοντας για τον λόγο αυτό και την συνεργασία της με την Nissan.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
NISSAN