Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Rolls-Royce Arcadia Droptail: Ένα μοναδικό μοντέλο αξίας 20 εκατ.
11 Φωτογραφίες »

Rolls-Royce Arcadia Droptail: Ένα μοναδικό μοντέλο αξίας 20 εκατ.

4.640 Επισκέψεις στο άρθρο (29/2/2024)

- Το Arcadia Droptail είναι το τρίτο μιας ειδικής σειράς 4 μοναδικών μοντέλων
- Εμπνευσμένο από την ασιατική αρχιτεκτονική με μακρόσυρτο αμάξωμα και απόδοση 601 ίππους
- Η ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό αποτελείται από 233 τεμάχια και χρειάστηκε 8.000 ώρες δουλειάς
- Το ταμπλό κοσμεί ένα ειδικά σχεδιασμένο ρολόι με 119 όψεις

Το Arcadia Droptail είναι το τρίτο μιας ειδικής σειράς 4 μοναδικών μοντέλων

Το τμήμα Coachbuild της Rolls-Royce αποκάλυψε την τελευταία του δημιουργία, ένα μοναδικό διθέσιο κουπέ που ονομάζεται Arcadia Droptail. Συναρμολογήθηκε «κρυφά» και μακριά από την κύρια γραμμή παραγωγής και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, μετά από τεσσεράμιση χρόνια, σε μια ιδιωτική τελετή στη Σιγκαπούρη. Το Arcadia είναι τρίτο μοντέλο μιας ειδικής σειράς παραγωγής τεσσάρων αυτοκινήτων. Προηγήθηκαν το Amethyst και La Rose Noire και καθένα προέρχεται από το υποκατάστημα Coachbuild του τμήματος Bespoke της εταιρείας, όπου οι πελάτες ξοδεύουν αρκετά χρόνια και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να σχεδιάσουν το τέλειο αυτοκίνητο.

Εμπνευσμένο από την ασιατική αρχιτεκτονική με μακρόσυρτο αμάξωμα και απόδοση 601 ίππους

Το Arcadia λέγεται ότι είναι εμπνευσμένο από την ασιατική αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό από τις αγαπημένες περιοχές του ιδιοκτήτη του, όπως η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ. Μάλιστα η εταιρεία πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του Arcadia ήταν "πολύ συγκεκριμένος και συμμετείχε ενεργά στην σχεδίαση του μοναδικού μοντέλου. Το λευκό χρώμα του αυτοκινήτου με ασημί φινιρίσμα δημιουργεί μια όμορφη και διακριτική αντίθεση, ενώ διαθέτει ένα μακρόσυρτο αμάξωμα που παραπέμπει στα αμερικανικά roadster και hotrod της δεκαετίας του 1920 το νέο μοντέλο και πατάει σε ζάντες 22 ιντσών. Τέλος, διαθέτει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα των 6,75 λίτρων που έχει κατασκευαστεί για να παράγει επιπλέον 30 ίππους, δίνοντας συνολική απόδοση 601 ίππων και 841 Nm ροπής.

Η ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό αποτελείται από 233 τεμάχια και χρειάστηκε 8.000 ώρες δουλειάς

Όσον αφορά το εσωτερικό η ξύλινη επένδυση του Arcadia από ξύλο «Santos Straight Grain» αναπτύχθηκε με αναφορά τα ξύλινα σπίτια και η Rolls-Royce ανέπτυξε ένα ειδικό βερνίκι για να διασφαλίσει ότι το ξύλο δεν θα καταστραφεί από τη βροχή, τη θερμοκρασία και την υγρασία των τροπικών κλιμάτων. Συνολικά, η ανάπτυξη της επίστρωσης και η επεξεργασία των 233 τεμαχίων ξύλου (εκ των οποίων τα 76 εφαρμόζονται στο πίσω κατάστρωμα, το οποίο είναι αεροδυναμικά λειτουργικό) χρειάστηκαν περισσότερες από 8.000 ώρες ανάπτυξης, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το ταμπλό κοσμεί ένα ειδικά σχεδιασμένο ρολόι με 119 όψεις

Το ταμπλό διαθέτει επίσης ένα ρολόι σχεδιασμένο από τη Rolls-Royce, το οποίο λέγεται ότι είναι το πιο περίπλοκο τέτοιο εξάρτημα που έχει αναπτύξει ποτέ, απαιτώντας δύο χρόνια έρευνας και πέντε μήνες συναρμολόγησης. Το ρολόι έχει ένα γεωμετρικό σχέδιο με 119 όψεις, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον αγοραστή του το 2023, το 119ο έτος της Rolls-Royce.

HUYNDAI
MAXUS EDELIVER 5