Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σχέδια μαρτυρούν την εμφάνιση του Audi Q5 e-tron Sportback

(24/9/2024)
Σχέδια μαρτυρούν την εμφάνιση του Audi Q5 e-tron Sportback
2 Φωτογραφίες »

- Η παρουσίαση του ηλεκτρικού SUV της Audi θα γίνει σε λίγους μήνες
- Σύμφωνα με τα ανεξάρτητα σχέδια θα έχει μεγάλη γρίλια και υπερυψωμένο πίσω προφυλακτήρα
- Θα βασίζεται στην PPE πλατφόρμα αρχιτεκτονικής

Η παρουσίαση του ηλεκτρικού SUV της Audi θα γίνει σε λίγους μήνες

Το Audi Q6 e-tron Sportback είναι πιο κοντά από ποτέ, με την επίσημη παρουσίαση του ηλεκτρικού SUV της premium γερμανικής μάρκας να είναι λίγους μήνες μακριά. Δεδομένου, ότι η μάρκα έχει ήδη πιαστεί να δοκιμάζει αρκετά πρωτότυπα στο δρόμο, αρκετοί σχεδιαστές έχουν πάρει έμπνευση και δημιουργούν τις δικές του εκδοχές του ηλεκτρικού SUV. Ένας από αυτούς ήταν και ο Kolesa ο οποίος έφτιαξε μια δική του έκδοση του γερμανικού SUV.

Μεγάλη γρίλια και υπερυψωμένος πίσω προφυλακτήρας

Σύμφωνα με το σχέδιο του Kolesa το νέο Audi Q6 e-tron Sportback δεν θα είναι τόσο πρακτικό όσο το κανονικό Q6 e-tron, αφού και οι χώροι στο κεφάλι τόσο και στο πίσω κάθισμα θα είναι μικρότεροι λόγω της κυρτής οροφής. Όλα αυτά προσδίδουν στο αυτοκίνητο επιθετικό στυλ, ενώ είναι σχεδιασμένο και με διάφορες καμπύλες και ευθείες που βοηθούν στην αεροδυναμική επίδοση. Ακόμα, ο μπροστά προφυλακτήρας θα διαθέτει μια μεγάλη γρίλια και «λεπτά» LED φώτα, ενώ θα διαθέτει και κάποιους αεραγωγούς. Πίσω, θα πάρει την κλασσική LED μπάρα φωτών της Audi, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας θα είναι υπερυψωμένος.

Βασισμένο στην PPE πλατφόρμα

Όπως και το Audi Q6 e-tron και το Sportback θα βασίζεται πάνω στην PPE (Prenium Platform Electric) πλατφόρμα και θα φοράει μπαταρίες λιθίου που θα φτάνουν τα 100 kWh. Όπως και το Q6 e-tron το Sportback στη βασική έκδοση θα φτάνει τα 463 PS, ενώ θα έχει πραγματική αυτονομία 494 χλμ. και θα κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 4.9 δευτερόλεπτα. Το SQ6 e-tron Sportback θα είναι λίγο πιο δυνατό, αφού θα φτάνει τα 516 άλογα και θα έχει 443 χλμ. αυτονομία. Μάλιστα θα είναι ακόμα πιο γρήγορο, αφού θα μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.1 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του φτάνει τα 230 χλμ./ώρα. Τέλος, θα είναι και στη φόρτιση πολυ γρήγορο, αφού θα μπορεί να φορτίζει από το 10% στο 80% σε 20 λεπτά.

Toyota
EURONCAP MAXUS