Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Xpeng P7+: Με τεχνητή νοημοσύνη και 686 χλμ. αυτονομία

1.009 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2024)
Xpeng P7+: Με τεχνητή νοημοσύνη και 686 χλμ. αυτονομία
3 Φωτογραφίες »

- Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες του νέου ηλεκτρικού.
- Με 313 άλογα και 686 χλμ. αυτονομία.
- Η Xpeng υπόσχεται κατανάλωση 11kWh/100 χλμ.
- Θα εξοπλίζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Η Xpeng υπόσχεται κατανάλωση 11kWh/100 χλμ.

Ένα ακόμα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με προέλευση την Κίνα έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα. Το νέο Xpeng P7+ αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα τον επόμενο μήνα, με την κατασκευάστρια εταιρεία να υπόσχεται κατανάλωση 11kWh/100 χλμ., αλλά και ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Στη δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίες

Το νέο Xpeng P7+ δεν έκανε επίσημη πρεμιέρα, ωστόσο εικόνες και λεπτομέρειες του αυτοκινήτου εμφανίστηκαν χάρη στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της χώρας. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έγιναν γνωστά σε πρώτο βαθμό, το νέο P7+ έχει μήκος 5.056 χλστ., πλάτος 1.937 χλστ., ύψος 1.512 χλστ. και μεταξόνιο 3.000 χλστ.

Το μεγάλο κινέζικο ηλεκτρικό χαρακτηρίζεται από αεροδυναμική σχεδίαση. Το μπροστινό μέρος διαθέτει ένα ζευγάρι μικρών εισαγωγών αέρα, μεμονωμένους προβολείς και ξεχωριστά φώτα ημέρας LED που συνδέονται με μια φωτεινή ράβδο. Στο πλάι παρατηρούμε πως οι χειρολαβές των θυρών είναι χωνευτές, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει μία αεροτομή και φωτιστικά σώματα LED.

Θα εξοπλίζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Xpeng P7+ θα είναι η παρουσία της τεχνολογίας, Eagle Eye της Xpeng. Πρόκειται για μία τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI), παρόμοια με το σύστημα Full Self-Driving (FSD) της Tesla και δε βασίζεται σε τεχνολογία Lidar.

Με 313 άλογα και 686 χλμ. αυτονομία

Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Το πιθανότερο είναι πως το Xpeng P7+  θα χρησιμοποιεί μπαταρία ιόντων λιθίου που προέρχεται από την Eve Power, η οποία θα αποτελεί την πηγή ενέργειας για έναν ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 245 άλογα στη βασική έκδοση και 313 στην κορυφαία. Η κατανάλωση ενέργειας εκτιμάται ότι είναι της τάξης των 11 kWh/100 χλμ. Σε ότι αφορά τις μπαταρίες, το βασικό μοντέλο θα εξοπλίζεται από μπαταρία 60,7 kWh, ενώ στην κορυφαία έκδοση η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 76,3 kWh. Ως μάξιμουμ αυτονομία ορίζονται τα 685 χιλιόμετρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
EURONCAP MAXUS