Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Skoda Elroq: Προ των πυλών το νέο μικρομεσαίο SUV της Skoda

 Σχολιάστε 
1.146 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2024)
Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Skoda και προέρχονται από την ιστοσελίδα Kolesa.
2 Φωτογραφίες »

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα της Skoda και προέρχονται από την ιστοσελίδα Kolesa.

- Πρεμιέρα για το νέο μικρομεσαίο SUV της Skoda τον Οκτώβρη
- Με οθόνη 13 ιντσών και νέο λογότυπο στο τιμόνι
- Τρεις μπαταρίες, έως 299 άλογα και 560 χλμ. αυτονομία
- Κλειστή μάσκα και λεπτά LED φώτα μπροστά και πίσω

Πρεμιέρα για το νέο μικρομεσαίο SUV της Skoda τον Οκτώβρη

Το Skoda Elroq βρίσκεται προ των πυλών, αφού η πρεμιέρα του επερχόμενου compact SUV είναι προγραμματισμένη να γίνει μέσα στον Οκτώβρη. Η Skoda δεν έχει κρατήσει πολλά μυστικά γύρω από το νέο της ηλεκτρικό SUV, αφού έχει δημοσιεύσει τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, αλλά και τα σκίτσα από την καμπίνα και το εξωτερικό μέρος. Ως εκ τούτου αυτό που λείπει επί της ουσίας για να έχουμε μία ολοκληρωμένη ιδέα, είναι οι επίσημες εικόνες που θα αποκαλύπτουν το μοντέλο, αλλά και οι διαστάσεις του που θα επιβεβαιώσουν ότι θα ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων ή αλλιώς οικογενειακών SUV (σ.σ. σε αυτή ανήκουν μοντέλα όπως το Toyota C-HR, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, VW Tiguan κ.ά.).

Κυκλοφόρησαν ανεπίσημα σχέδια του Skoda Elroq

Μέχρι λοιπόν η Skoda να τις δημοσιεύσει, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της ιστοσελίδας Kolesa κυκλοφόρησαν τα δικά τους σχέδια για το Skoda Elroq. Όπως παρατηρούμε το μοντέλο φέρει χωριστή διάταξη προβολέων με τα βασικά φώτα να «κάθονται» χαμηλότερα από τα φώτα ημέρας, ακριβώς πάνω από τους πλευρικούς αεραγωγούς στον προφυλακτήρα. Το σχήμα του καπό και ο προφυλακτήρας είναι ευδιάκριτα και τα γράμματα της Skoda διακοσμούν τη «μύτη» του αυτοκινήτου. Στο πλάι παρατηρούμε πως δεν υπάρχει πλαστική επένδυση στις καμάρες των τροχών, κάτι που πιθανότατα να ισχύει στο μοντέλο παραγωγής. Τέλος, στο πίσω μέρος, τα φώτα ξεκινούν από το πλάι και φτάνουν έως και μέσα στην πόρτα του χώρου αποσκευών, ενώ στο τέλος της οροφής υπάρχει και μία αεροτομή για την καλύτερη αεροδυναμική του χωρίς ρύπους SUV.

Με οθόνη 13 ιντσών και νέο λογότυπο στο τιμόνι

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, στο εσωτερικό το χωρίς ρύπους τσεχικό SUV, διατηρεί την κλασική συμμετρική αρχιτεκτονική με έντονες οριζόντιες γραμμές. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μία οθόνη αφής για το infotainment, η οποία έχει διαγώνιο 13 ιντσών, σύμφωνα με την τσεχική μάρκα. Από κει και πέρα, το Elroq θα διαθέτει μια ακόμη νέα λεπτομέρεια. Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Skoda στη σύγχρονη εποχή που θα φέρει το νέο λογότυπο της εταιρείας στο τιμόνι, αναγράφοντας ολογράφως το όνομα της μάρκας, αντί για το παραδοσιακό στρογγυλό λογότυπο, που είχαμε συνηθίσει. Η καμπίνα του Elroq θα διαμορφώνεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις και συγκεκριμένα τις Loft, Lodge, Suite και Studio. 

Τρεις μπαταρίες, έως 299 άλογα και 560 χλμ. αυτονομία

Τέλος, θυμίζουμε πως η Skoda αρχικά θα προσφέρει το Elorq στις εκδόσεις 50, 60, 85 και 85x. Το βασικό μοντέλο (Elroq 50) διαθέτει μπαταρία 55 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων στον πίσω άξονα. Το Elroq 60 εξοπλίζεται με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας 63 kWh και επίσης έναν ηλεκτρικό κινητήρα στο πίσω μέρος, που αποδίδει όμως 204 άλογα. Αμφότερα τα μοντέλα έχουν τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Στις εκδόσεις 85 και 85x, το Elroq έχει ως πηγή ενέργειας μπαταρία 82 kWh. Το Elroq 85 συνδυάζει αυτό το πακέτο με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα ο οποίος προσφέρει 286 ίππους. Το τετρακίνητο Elroq 85x προσθέτει ένα ακόμα, μικρότερο, ηλεκτρικό μοτέρ στο μπροστινό μέρος για συνδυαστική ισχύ 299 αλόγων. Για αυτές τις εκδόσεις, η τσεχική φίρμα υπόσχεται αυτονομία πάνω από 560 χιλιόμετρα.     

Autotriti.gr
Leasing