Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

To ηλεκτρικό MINI Couper SE.

To 2025 το τελευταίο MINI με θερμικό μοτέρ

2.565 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2021)

Το χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από την γκάμα της έκανε γνωστό η ΜΙΝΙ.

Τα σχεδιά της για το μέλλον ανακοίνωσε η ΜΙΝΙ και όπως φαίνεται, μέσα σε αυτά δεν θα συμπεριλαμβάνονται για πολύ καιρό ακόμα οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η βρετανική μάρκα έκανε γνωστό πως το τελευταίο μοντέλο με θερμικό μοτέρ θα λανσαριστεί το 2025 και πως από το 2030 θα προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το πλάνο αυτό πήρε το πράσινο φως από το BMW Group, τον όμιλο στον οποίο ανήκει η MINI, ώστε να επιταχυνθεί ο εξηλεκτρισμός της φίρμας. Από την BMW αναφέρουν πως η ΜΙΝΙ θα παίξει σημαντικό ρόλο, αφού τα αυτοκίνητα για την πόλη που έχει στην γκάμα της η MINI, είναι ιδανικά για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η MINI, ακόμα και μετά το 2030, θα συνεχίσει να προσφέρει μοντέλα με θερμικούς κινητήρες σε αγορές που δεν έχουν αναπτύξει τις κατάλληλες υποδομές για την υποστήριξη των ηλεκτρικών οχημάτων, έτσι ώστε να παραμείνει μια μάρκα με παρουσία στις περισσότερες αγορές του πλανήτη.

Το τελευταίο μοντέλο με κινητήρα που θα λειτουργεί με βενζίνη ή diesel θα είναι το επόμενης γενιάς MINI hatchback που θα λανσαριστεί το 2025. Από εκείνη τη χρονιά και έπειτα, η εταιρεία θα λανσάρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με σκοπό οι μισές πωλήσεις της το 2027 να αφορούν αυτοκίνητα που δεν θα χρειάζονται να επισκεφτούν βενζινάδικο.

Αυτή την στιγμή, η MINI προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και, το 2023, το Countryman θα γίνει το δεύτερο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας της φίρμας.
 

Mercedes
FALKEN ZIEX ZE 320 TEST