ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Citroen C5 Aircross Concept προλογίζει το νέο C5 Aircross

 Σχολιάστε 
1.727 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2024)
Το Citroen C5 Aircross Concept προλογίζει το νέο C5 Aircross
6 Φωτογραφίες »

- Το πρωτότυπο είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής.
- Θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική STLA Medium της Stellantis.
- Μεγαλύτερο κατά 15 εκατοστά από το σημερινό C5 Aircross.
- Με βενζίνη, υβριδικό αλλά και ηλεκτρικό.

Το πρωτότυπο είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής

Η Citroen είναι παρούσα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και στο πλαίσιο αυτό η γαλλική μάρκα προχώρησε στην αποκάλυψη του C5 Aircross Concept. Μπορεί να πρόκειται για ένα πρωτότυπο και όχι κάποιο μοντέλο παραγωγής, ωστόσο η γαλλική μάρκα επί της ουσίας μα δείχνει την επόμενη γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού της SUV, αφού αναφέρει πως το concept «προαναγγέλλει το μοντέλο που έχει προγραμματιστεί για το 2025».

Θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική STLA Medium της Stellantis

Το νέο C5 Aircross θα είναι το πρώτο Citroen που θα βασιστεί στην νέα αρχιτεκτονική STLA Medium της Stellantis. Η πλατφόρμα αυτή θα του επιτρέψει να προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ως υβριδικό αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Αν και η πλατφόρμα STLA Medium μπορεί να εξυπηρετήσει επταθέσια SUV, όπως είδαμε με το Peugeot 5008, το C5 Aircross θα έχει 5θέσια διάταξη στην καμπίνα του.

Μεγαλύτερο κατά 15 εκατοστά από το σημερινό C5 Aircross

Το C5 Aircross Concept είναι μεγαλύτερο από το αυτοκίνητο της πρώτης γενιάς. Έχει ύψος 1.600 χλστ. και μήκος 4.650 χλστ., δηλαδή περίπου 150 χιλιοστά πιο μακρύ από το τρέχον μοντέλο. Το συνολικό σχήμα είναι αυτό ενός παραδοσιακού SUV και η Citroen λέει ότι χάρη στο μακρύ μεταξόνιο, το C5 Aircross Concept έχει «ιδανικές αναλογίες ώστε να παρέχει γενναιόδωρο χώρο για πέντε άτομα».

Από κει και πέρα, το μπροστινό μέρος είναι σχεδιαστικά παρόμοιο με αυτό του νέου C3 Aircross, ενσωματώνοντας την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της Citroen, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά από το Oli Concept. Το C5 Aircross Concept φέρει το νέο λογότυπο της μάρκας, ενσωματωμένο πάνω σε μία μαύρη φάσα, η οποία ενώνει τα λεπτά LED φώτα ημέρας και τους νέους τετράγωνους προβολείς. Η μαύρη επένδυση στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα ρέει και στους θόλους των τροχών και συνεχίζει μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα. Τα πίσω φώτα είναι εξαιρετικά λεπτά και πολύ εντυπωσιακά, αποτελούμενα από τέσσερις διαφορετικές «φέτες» σε κάθε πλευρά, δύο στις άκρες και ακόμα δύο πιο μέσα στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Με βενζίνη, υβριδικό αλλά και ηλεκτρικό

Η Citroen δεν είπε τίποτα για τα συστήματα κίνησης, με εξαίρεση πως το νέο C5 Aircross θα εφοδιάζεται με πολλά διαφορετικά κινητήρα σύνολα. Αναμένουμε πως το ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει μπαταρίες 73kWh και 98kWh με τη μεγαλύτερη να παρέχει περίπου 675 χιλιόμετρα αυτονομίας. Το μοντέλο με βενζίνη θα χρησιμοποιεί τον ήπια υβριδικό κινητήρα 1,2 λίτρων απόδοσης 136 ίππων και 230 Nm ροπής, ενώ μένει να φανεί εάν θα υπάρχει και κάποια υβριδική αυτοφορτιζόμενη έκδοση. 

Πρεμιέρα στα μέσα του 2025 για το μοντέλο παραγωγής

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα μέσα του επόμενου έτους.

Mercedes
VW