ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

WRC Κεντρικής Ευρώπης: Νίκησε ο Tanak, παράταση στην αγωνία

 Σχολιάστε 
1.100 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2024)
WRC Κεντρικής Ευρώπης: Νίκησε ο Tanak, παράταση στην αγωνία
3 Φωτογραφίες »

- Tanak και Neuville θα παλέψουν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα
- Στον τελευταίο αγώνα θα κριθούν τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών
- Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 21-24 Νοεμβρίου

Tanak και Neuville θα παλέψουν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα

Η μάχη για την κατάκτηση του φετινού Παγκόσμιου πρωταθλήματος Ράλι της FIA θα φτάσει μέχρι τέλους, μετά τη νίκη του Ott Tanak στο ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης. Σε μια ακόμη ανατροπή σε μια συναρπαστική σεζόν 2024, ο Tänak πήρε τη νίκη με διαφορά 7,0 δευτερολέπτων, αφού ο Sebastien Ogier τράκαρε το Toyota GR Yaris σε μια αριστερή στροφή στην προτελευταία ειδική διαδρομή. Ο Ogier βρισκόταν πίσω από τον Εσθονό μόλις 1,5 δευτερόλεπτο τη στιγμή του συμβάντος. Ο θρίαμβος του Tänak, ο δεύτερος φετινός του, σημαίνει ότι θα παλέψει για τον τίτλο με τον teammate του Thierry Neuville στο ράλλυ Ιαπωνίας τον επόμενο μήνα.

Στον τελευταίο αγώνα θα κριθούν τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών

Ο Neuville, ο οποίος βρισκόταν σε πορεία για να εξασφαλίσει τον παρθενικό του τίτλο οδηγών μέχρι το Σάββατο, είδε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα να μειώνεται από 29 σε 25 βαθμούς. Τελείωσε το ράλλυ στην τρίτη θέση, 25,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Elfyn Evans. Παρά την ατυχία του Ogier, οι οδηγοί της Toyota Evans και Takamoto Katsuta βοήθησαν να μειωθεί η διαφορά από την Hyundai στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στους 15 βαθμούς. Ο Katsuta ήταν ο ταχύτερος οδηγός την τελευταία ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της Wolf Power Stage. Για πρώτη φορά από το 2021, τόσο ο τίτλος των οδηγών όσο και των κατασκευαστών θα κριθεί στον τελευταίο γύρο.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 21-24 Νοεμβρίου

Οι Filip Mareš, Miko Marczyk και Kajetan Kajetanowicz συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα μετά από τέσσερις ημέρες αγώνα και περισσότερα από 300 χιλιόμετρα χρονομετρημένων σταδίων. Ο 13ος και τελευταίος γύρος της φετινής σεζόν θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου.

Η τελική κατάταξη

Mercedes
SAILUN ATREZZO ZSR 2