Τιμές με Leasing

Χάρβαρντ: 1 στους 5 δημόσιους φορτιστές δεν λειτουργεί

1.373 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2024)
Χάρβαρντ: 1 στους 5 δημόσιους φορτιστές δεν λειτουργεί

- Μελέτη του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της φόρτισης.
- Στο 78% η αξιοπιστία των φορτιστών στις ΗΠΑ.
- Λιγότερο αξιόπιστοι από τις αντλίες βενζίνης είναι οι φορτιστές.
- Οι ανησυχίες για τη φόρτιση αποτρέπουν την αγορά ηλεκτρικού.

Μελέτη του Χάρβαρντ φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της φόρτισης

Ένα από τα πράγματα που ανησυχούν τους εν δυνάμει αγοραστές ηλεκτρικών να προχωρήσουν στην απόκτηση κάποιου χωρίς ρύπους αυτοκινήτου, είναι οι υποδομές φόρτισης, οι οποίες σε πολλές χώρες του πλανήτη είναι ακόμα... άγουρες, ενώ σε άλλες υπάρχουν προβλήματα. Σήμερα, μία μελέτη του Χάρβαρντ, αναφορικά με τις ΗΠΑ εν μέρει τους δικαιώνει, καθώς εντόπισε πως ένας στους πέντε φορτιστές είναι χαλασμένος.

Στο 78% η αξιοπιστία των φορτιστών στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η έρευνα που περιελάμβανε δεδομένα από περισσότερες από 1 εκατομμύριο κριτικές σταθμών φόρτισης από οδηγούς ηλεκτρικών σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, επιβεβαίωσε πως οι σταθμοί φόρτισης στις ΗΠΑ είχαν βαθμολογία αξιοπιστίας 78 τοις εκατό. Ήτοι ένας στους πέντε φορτιστές ήταν εκτός λειτουργίας όταν χρειάστηκε να φορτίσει ένα αυτοκίνητο.

Λιγότερο αξιόπιστοι από τις αντλίες βενζίνης είναι οι φορτιστές

Στην έρευνα υπογραμμίζεται ακόμα πως οι φορτιστές ηλεκτρικών είναι κατά μέσο όρο, λιγότερο αξιόπιστοι από τις παραδοσιακές αντλίες βενζίνης. ¶λλα προβλήματα που εντοπίστηκαν επικεντρώνονται στο δίκτυο ταχείας φόρτισης των ΗΠΑ. Επίσης, η έλλειψη πρόσβασης σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί, την ώρα που πολιτείες όπως η Ουάσιγκτον και η Βιρτζίνια έχουν ολόκληρες κομητείες που δεν φιλοξενούν ούτε έναν δημόσιο φορτιστή.

Οι ανησυχίες για τη φόρτιση αποτρέπουν την αγορά ηλεκτρικού

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί μια προηγούμενη μελέτη στις ΗΠΑ από την εταιρεία J.D. Power, η οποία ρώτησε περισσότερους από 8.000 οδηγούς που μοιράζονταν παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με τη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αν και οι σταθμοί φόρτισης που είναι διαθέσιμοι αυξάνονται, ο αριθμός των ανθρώπων που ισχυρίστηκαν ότι οι ανησυχίες σχετικά με τις επιλογές φόρτισης θα τους αποτρέψουν στην αγορά ενός ηλεκτρικού έχει αυξηθεί κατά 3 τοις εκατό, φτάνοντας δηλαδή στο 52 τοις εκατό.

PARTNER VS KANGOO
SAILUN KAINOTOMIA