Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η απελευθέρωση του diesel άνοιξε νέους ορίζοντες για το αγοραστικό κοινό.

Η απελευθέρωση του diesel άνοιξε νέους ορίζοντες για το αγοραστικό κοινό.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση του ντίζελ, τι άλλαξε για εσάς στο χώρο του αυτοκινήτου;

(9/10/2012)

Αγόρασε κανείς σας ντίζελ αυτοκίνητο με την απελευθέρωση; Και πως το διάλεξε; Θα έπαιρνε κανείς σας το ίδιο μοντέλο σε βενζίνη αν δεν είχε επιτραπεί το ντίζελ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Τι αλλαγές επέφερε τελικά στο ντίζελ;

Η απελευθέρωση του ντίζελ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν μια ευχάριστη αναστάτωση. Όχι μόνο γιατί ξαφνικά και σε συνδυασμό με την υγραεριοκίνηση, τώρα ανοίγονται δύο τρόποι να πετύχει κανείς χαμηλό κόστος μετακίνησης, αλλά και γιατί ένας νέος κόσμος κινητήρων και μοντέλων που μέχρι τώρα δεν είχαν δυνατότητες στην Ελλάδα, ανοίχθηκε μπροστά μας.

Νέα μοτέρ με άλλους κυβισμούς, δυνάμεις ροπές, χαρακτηριστικά λειτουργίας και επιδόσεις. Τα ίδια αυτοκίνητα που ξέραμε εμπλουτίστηκαν τόσο που η εικόνα της αγοράς αυτοκινήτου άλλαξε ριζικά. Ο κατασκευαστής που μέχρι τώρα είχε το «ιδανικό» μοτέρ βενζίνης δεν έχει απαραίτητα και το «ιδανικό» μοτέρ πετρελαίου. Οπότε αρκετοί κοίταξαν αλλού.

Σε μάρκες που μέχρι τώρα δεν είχαν τον αναζητούμενο συνδυασμό μοτέρ-αυτοκινήτου, με το ντίζελ όμως τον απέκτησαν. Ή σε μάρκες που αποκαλύφθηκαν οι «μάνες» των ντίζελ μοτέρ, με φήμη στην Ευρώπη που όμως εδώ ήταν άγνωστη.

Και μετά ήρθαν τα νέα μοντέλα, που με το καλημέρα έκαναν ντεμπούτο με το ντίζελ μοτέρ ως το βασικό τους. Αυτό άλλαξε ακόμη περισσότερο την οπτική μας που μέχρι τώρα έβλεπε το ντίζελ σα μία «έκδοση» ενός γνωστού μας κατά τα άλλα αυτοκινήτου. Και τώρα βλέπουμε πως το αυτοκίνητο λανσάρεται με το ντίζελ μοτέρ του, και οι άλλες (βενζινοκίνητες) εκδόσεις του είναι οι συμπληρωματικές.

Τέλος είναι και η εμπειρία από πρώτο χέρι. Αν μέχρι πέρσι ντίζελ οδηγούσαν μόνο οι ταξιτζήδες, τώρα εμπειρία έχουν πολλοί περισσότεροι.  Και  ξέρετε πια, έχετε άποψη για το αν σας αρέσει η οδήγηση με ντίζελ μοτέρ ή προτιμάτε τη βενζίνη. Μετά από ένα περίπου χρόνο αρχίζει σε μερικούς να κατασταλάζει μια άποψη για την πετρελαιοκίνηση.

Εσείς όμως τι λέτε; Δοκιμάσατε; Σας άρεσε; Αν όχι, τι σας προβλημάτισε; Και σήμερα, ένα χρόνο μετά, στο δίλημμα βενζίνη ή ντίζελ τι άποψη έχετε; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD
CUSTOM VS MAXUS