Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μικροί ντίζελ για μικρή κατανάλωση και χαμηλή τιμή αγοράς από Kia 
και Hyundai.

Μικροί ντίζελ για μικρή κατανάλωση και χαμηλή τιμή αγοράς από Kia και Hyundai.

Λίγα κυβικά και ντίζελ σε μικρομεσαίο γίνεται;

10.515 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2012)

Μάθαμε η σμίκρυνση των κινητήρων να γίνεται σε μοτέρ βενζίνης. Και έτσι 1,4 λίτρα, ή 1,2 ακόμη και 1.000 κ.εκ. σε μικρομεσαίο δε μας φαίνεται περίεργο. Όταν όμως είναι ντίζελ, τα λίγα κυβικά σε μικρομεσαίο πως σας φαίνονται;

Το μεγαλύτερο όφελος φυσικά στα μικρά μοτέρ ντίζελ είναι η τιμή τους. Με μόλις 1.4 λίτρα το νέο μοτέρ ντίζελ που φοράει τόσο το Kia Ceed όσο και το Hyundai i30 κατεβάζει την τιμή κάτω από τις 16.000 ευρώ. Και όσο κρατάει η απόσυρση, η τιμή αγγίζει μέχρι και τις 14.000 ευρώ. Μακράν τα φτηνότερα μικρομεσαία ντίζελ της αγοράς.
Όμως πείθουν τα 1,4 λίτρα όταν το μοτέρ είναι ντίζελ και το αμάξωμα μικρομεσαίο; Πρώτον το ότι είναι ντίζελ είναι μόνο θετικό. Γιατί μπορεί τα 1,4 λίτρα να δίνουν μέτρια ιπποδύναμη, στα 90 άλογα, έχουν όμως πάνω από 225Nm ροπής. Και για να κάνουμε μία από τις συγκρίσεις παλαιού τύπου, μιλάμε για ροπή που μέχρι πρότινος είχαν αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 2.000 κ.εκ. 
Σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο που έχουν και τα δύο αυτοκίνητα, οι επιδόσεις δεν είναι καθόλου κακές για μικρομεσαία που έχουν έμφαση την οικονομία. 13,5 δλ. για το 0-100 και τελική 170 χλμ./ώρα. Αν το δεύτερο νούμερο ακούγεται λίγο, αρκεί να ειπωθεί ότι με 6η το αυτοκίνητο ταξιδεύει άνετα με ταχύτητες πολύ κοντά στην τελική.
Το ζουμί όμως είναι η κατανάλωση. Με 4,1 λτ./100χλμ. και τα δύο μοντέλα βρίσκονται στο κάτω όριο της κατηγορίας, ενώ οι ρύποι, λίγο πάνω από τα 100 γρ. ανά χλμ. χρεώνουν τέλη κυκλοφορίας κάτω από 100 ευρώ το χρόνο. 
Το πακέτο λοιπόν δεν υστερεί εφόσον κρίνεται πάντα με το που στοχεύει, στην οικονομική, δηλαδή, μετακίνηση. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, η κατανάλωση χαμηλή και η τιμή σκοτώνει.  Το Kia μάλιστα έρχεται και με 7ετή εργοστασιακή εγγύηση και με τιμή με απόσυρση κοντά στις 14.000. Όσο έχει ένα ντίζελ αυτοκίνητο της μίνι κατηγορίας!
Πως σας φαίνονται λοιπόν τα λίγα κυβικά σε ντίζελ; Οικονομία έναντι επιδόσεων αλλά και μεγάλο όφελος τιμής. Τι λέτε; Τα εμπιστεύεστε; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD
OPEL