Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

Το κόστος απόκτηση στην αγορά των ΗΠΑ θα ξεκινά από τις 38.000 δολάρια περίπου δηλαδή 31.500 ευρώ.

Alpha Jax: Extreme crossover χωρίς ρύπους

3.495 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2021)

Στα ηλεκτρικά μοντέλα δεν επενδύουν μόνο οι αυτοκινητιστικοί κολοσσοί, αλλά και οι μικρότερες σε δημοτικότητα μάρκες. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η Alpha η οποία παρουσίασε ένα extreme ηλεκτρικό crossover με το όνομα Jax.

Το Alpha Jax, που βρίσκεται ακόμα υπό τη μορφή concept, είναι ένα νέο μοντέλο το οποίο σύμφωνα με τις αναφορές των ανθρώπων της αμερικανικής φίρμας θα προσφέρει ευελιξία κατά την κίνησή τους σε όλα τα εδάφη, ανθεκτικότητα και στις κακοτράχαλες διαδρομές, όπως και μηδενικές εκπομπές ρύπων χάρην στο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.
 
Το Jax πατάει στην ίδια αρχιτεκτονική που υποστηρίζει επίσης το δίθυρο Ace, που παρουσίασε προγενέστερα η εταιρεία. Αν και στις εικόνες φαίνεται σαν ένα μικρό αυτοκίνητο, εντούτοις το Jax έχει μήκος 4.560 χιλιοστά και πλάτος 1.930 χιλιοστά, μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του τέσσερις επιβάτες και σε περίπτωση που πέσουν τα πίσω καθίσματα μπορούν να αποθηκευτούν 1.769 λίτρα.
 
Η Alpha έχει σκοπό να προσφέρει το όχημα σε δύο εκδόσεις. Μία με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μία δεύτερη με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένα σε κάθε άξονα για τετρακίνηση. Στη δεύτερη προδιαγραφή θα μπορεί να ρυμουλκεί 1.850 κιλά και να κάνει το σπριντ 0-96 χλμ./ώρα σε περίπου 6,5 δευτερόλεπτά. Η αυτονομία του θα ανέρχεται στα 400 χιλιόμετρα και θα είναι εξοπλισμένο με μία μπαταρία 75 kWh.
 
Μέχρι στιγμής η Alpha δεν είπε πότε σκοπεύει να λανσάρει το Jax παραγωγής, υπογράμμισε όμως πως ήδη οι πρώτοι πελάτες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους. Μάλιστα λέγεται πως το κόστος απόκτηση στην αγορά των ΗΠΑ θα ξεκινά από τις 38.000 δολάρια περίπου δηλαδή 31.500 ευρώ.
 

    

FORD
RANGER