Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μπουλντόζες στον Κηφισό αλλά χωρίς να προκαλέσουν μποτιλιάρισμα

 Σχολιάστε 
2.275 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2024)
Μπουλντόζες στον Κηφισό αλλά χωρίς να προκαλέσουν μποτιλιάρισμα
2 Φωτογραφίες »

- Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής έως τις 31/10
- Θα καθαριστεί η κοίτη του ποταμού για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες
- Δε θα επηρεαστεί η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο πάνω από το ποτάμι

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής έως τις 31/10

Η λεωφόρος Κηφισού, αποτελεί τον δρόμο της Αττικής με τη μεγαλύτερη διέλευση. Η καθημερινή καθυστέρηση λόγω κίνησης είναι δεδομένη για όσους τη χρησιμοποιούν καθημερινά, ενώ τα φαινόμενα μποτιλιαρίσματος με το παραμικρό ατύχημα ή όχημα με βλάβη, είναι δυστυχώς καθημερινό φαινόμενο. Το άκουσμα λοιπόν εργασιών στον Κηφισό προκαλεί τρόμο σε πολλούς Αθηναίους.

Θα καθαριστεί η κοίτη του ποταμού για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

Αυτή τη φορά όμως, οι εργασίες δεν αφορούν το δρόμο, αλλά τον βασικό ποταμό της Αττικής, που ρέει κάτω από τον ομώνυμο αυτοκινητόδρομο. Μερικούς μήνες πριν, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και βίντεο από την κοίτη του προκαλώντας ανησυχία.

Τόνοι από σκουπίδια, μπάζα και φερτά υλικά που έχουν παρασυρθεί με τα χρόνια, έως μεγάλα κομμάτια σκυροδέματος που έχουν καταπέσει από την οροφή και τα πλαϊνά τοιχώματα, έχουν κατακλίσει μεγάλο μέρος του υπόγειου τμήματος του ποταμού. Όπως καταλαβαίνει κανείς, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, τα παραπάνω αποτελούν μεγάλο ρίσκο για πλημμυρικά φαινόμενα ή ακόμα και σοβαρές ζημιές με κίνδυνο για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, αλλά και των οδηγών που κυκλοφορούν πάνω από τον ποταμό.

Δε θα επηρεαστεί η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο πάνω από το ποτάμι

Οι εργασίες αφορούν τα περίπου 8,5 χλμ. της κοίτης του ποταμού που είναι σκεπασμένα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυσκολίες για τους εργαζόμενους είναι πολλές, λόγω του χαμηλού φωτισμού και εξαερισμού του χώρου, των πολλών εντόμων και νεκρών ζώων που υπάρχουν στο σημείο, αλλά και της στάθμης του νερού που σε ορισμένα σημεία φτάνει το 1 μέτρο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για την στιγμή που αυτές πραγματοποιούνται, καθώς οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται σύντομα.

Autotriti.gr
LEASING COMPARISON