Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ό,τι ξέρουμε για το Nissan Silvia που επιστρέφει

 Σχολιάστε 
1.208 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2024)
Tο Nissan IDx NISMO concept
4 Φωτογραφίες »

Tο Nissan IDx NISMO concept

- Η Nissan δουλεύει για την επιστροφή του Silvia.
- Σχεδιαστικά εμπνευσμένο από το Nissan IDx NISMO concept.
- Σίγουρα ηλεκτρισμένο, πιθανότατα ηλεκτρικό.

Η Nissan δουλεύει για την επιστροφή του Silvia

Πριν από λίγο διάστημα ο αντιπρόεδρος της Nissan για την παγκόσμια στρατηγική προϊόντων, Ivan Espinosa, δήλωσε ότι η επιστροφή του Silvia είναι στα... σπάργανα!  Αυτή η δήλωση αρκούσε για την επιβεβαίωση πως οι Ιάπωνες έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω στην έλευση του εμβληματικού μοντέλου. Όντας στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, οι επίσημες λεπτομέρειες είναι ακόμα άγνωστες. Όμως, η Nissan όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δώσει μερικά στοιχεία τα οποία εάν κοιτάξουμε θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα πρώτο, πρώιμο συμπέρασμα για το τι θα δούμε με την επιστροφή του θρυλικού αυτοκινήτου.

Σχεδιαστικά εμπνευσμένο από το Nissan IDx NISMO concept

Με το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, είναι πιθανό η Nissan να μην ξέρει καν πώς θα διαμορφωθεί ο τελικός σχεδιασμός του. Δε θα εκπλαγούμε καθόλου εάν το νέο Silvia έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Nissan IDx NISMO concept. Είναι άλλωστε γνωστό πως μέσω του IDx NISMO concept η ιαπωνική μάρκα αποτύπωσαν ένα σπορ αυτοκίνητο με απλή σχεδιαστική γλώσσα γεμάτη με ρετρό στοιχεία και επιθετική εμφάνιση. Ως εκ τούτου η έντονη φημολογία που κυκλοφορεί αναφέρει πως το DNA του Nissan IDx NISMO concept θα είναι ισχυρό πάνω στη σχεδίαση του νέου Silvia.

Σίγουρα ηλεκτρισμένο, πιθανότατα ηλεκτρικό

Αναφορικά με το σύστημα κίνησης, αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο είναι πως το νέο Nissan Silvia θα είναι ηλεκτρισμένο. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το Silvia θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό, αλλά η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες πιθανότητες τείνουν προς τα εκεί. Μάλιστα, νωρίτερα φέτος, η Nissan αποκάλυψε ότι δεν ξοδεύει πια χρήματα για την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, οπότε οι πιθανότητες να δούμε κάτω από το καπό έναν κινητήρα βενζίνης μάλλον είναι λιγοστές.

Από κει και πέρα, εάν η Nissan αποφασίσει να τοποθετήσει το Silvia κάτω από το Ζ στην γκάμα των σπορ μοντέλων της, τότε πιθανότατα θα διαθέτει λιγότερους από 300 ίππους. Εάν πάλι το νέο Silvia τοποθετηθεί μεταξύ του Z και του GT-R, τότε η ισχύς του πιθανότατα να ξεπερνά τους 420.

Πότε θα κάνει το ντεμπούτο του;

Ο Ivan Espinosa στις πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως το μοντέλο θα είναι στις αγορές έως το τέλος της δεκαετίας. Αυτό σημαίνει πως ίσως μέσα στο 2026 τα δοκιμαστικά, καμουφλαρισμένα πρωτότυπα εμφανιστούν στο δρόμο, για να ακολουθήσει το ντεμπούτο του μεταξύ του 2028-2029. Φυσικά, το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί και από το πόσο γρήγορα θα τρέξει η διαδικασία ανάπτυξης.

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO