Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η BMW ανακαλεί τα ηλεκτρικά MΙΝΙ Cooper SE για κίνδυνο πυρκαγιάς

 Σχολιάστε 
2.928 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2024)
Η BMW ανακαλεί τα ηλεκτρικά MΙΝΙ Cooper SE για κίνδυνο πυρκαγιάς

- Μεγάλη ανάκληση για τα ηλεκτρικά ΜΙΝΙ.
- Η φωτιά μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.
- Δύο επιβεβαιωμένα περιστατικά πυρκαγιών.
- Το πρόβλημα θα λυθεί με ενημέρωση λογισμικού.

Μεγάλη ανάκληση για τα ηλεκτρικά ΜΙΝΙ

Σε ανάκληση χιλιάδων ηλεκτρικών MΙΝΙ Cooper SE προχώρησε η BMW, καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα στην μπαταρία του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, όπου ενδεχομένως να προκαλέσει πυρκαγιά, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο! Η ανάκληση αυτή ενδέχεται να επηρεάσει περισσότερα από 140.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Auto, Motor und Sport, περίπου 39.000 από αυτά βρίσκονται στη Γερμανία.

Η φωτιά μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο

Η BMW αναφέρει πως, προβλήματα στο σύστημα της μπαταρίας μπορούν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και πυρκαγιά, ακόμη και αν το όχημα δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Η εταιρεία δεν έγινε περισσότερο σαφής για την αιτία, καθώς υποστηρίζει ότι τα σφάλματα στην μπαταρία μπορούν να οφείλονται σε διάφορους λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA), έχει αναφερθεί στο γεγονός με μία εκτενή Έκθεση. Σε αυτή υπογραμμίζει πως τα Mini Cooper SE που αφορά η ανάκληση, στις ΗΠΑ είναι περίπου 12.535 αυτοκίνητα και έχουν κατασκευαστεί το διάστημα μεταξύ 21ης Μαρτίου 2019 και 25ης Ιανουαρίου 2024.

Δύο επιβεβαιωμένα περιστατικά πυρκαγιών

Η Έκθεση της NHTSA αναφέρει πως ο Όμιλος BMW ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά για πιθανό πρόβλημα τον Οκτώβριο του 2023, όταν ένα Cooper SE έπιασε φωτιά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ένα άλλο μοντέλο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Γερμανία. Από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν σφάλματα στην μπαταρία. Οι έρευνες συνεχίστηκαν μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, πριν ληφθεί η απόφαση να προχωρήσει η ανάκληση στις 8 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν κοινοποιηθεί στην BMW αναφορές τραυματισμών που σχετίζονται με το θέμα.

Το πρόβλημα θα λυθεί με ενημέρωση λογισμικού

Πλέον, όσοι από τους ιδιοκτήτες θα λάβουν τη σχετική ειδοποίηση για την ανάκληση θα πρέπει να επισκεφτούν μία από τις αντιπροσωπείες για την αποκατάσταση του προβλήματος. Υποστηρίζεται πως το πρόβλημα θα επιλυθεί με μια ενημέρωση λογισμικού. Αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διαγνωστική λειτουργία που μπορεί να ανιχνεύσει δυσλειτουργίες στο σύστημα υψηλής τάσης και να αποφορτίσει αυτόματα την μπαταρία σε κάτω από 30%, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να αποτρέψει την υπερθέρμανση και το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Autotriti.gr
Autotriti.gr