Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Ferrari ετοιμάζει «γκατζετάδικο» infotainment με περιστρεφόμενη οθόνη

 Σχολιάστε 
4.765 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2024)
Η Ferrari ετοιμάζει «γκατζετάδικο» infotainment με περιστρεφόμενη οθόνη
3 Φωτογραφίες »

- Η Ferrari ετοιμάζει το infotainment του μέλλοντος!
- Οθόνη θα μπορεί να ρυθμίζεται καθ` ύψος αλλά και να περιστρέφεται.
- Θα έχει τουλάχιστον δύο δυνατότητες διαμόρφωσης.
- Κατατέθηκαν προς κατοχύρωση η πατέντα.

Η Ferrari ετοιμάζει το infotainment του μέλλοντος

Εντυπωσιακή είναι η τελευταία πατέντα που κατοχύρωσε η Ferrari, η οποία αφορά το εσωτερικό των μελλοντικών της μοντέλων και πιο συγκεκριμένα τον τεχνολογικό τομέα αυτών. Σύμφωνα λοιπόν με τις εικόνες από το τελευταίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ήρθε στη δημοσιότητα, η Ferrari έχει εργαστεί πάνω σε μία περιστρεφόμενη και προσαρμόσιμη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment του μέλλοντος!!!

Η οθόνη θα μπορεί να ρυθμίζεται καθ` ύψος αλλά και να περιστρέφεται

Αν και μέχρι στιγμής γνωρίζουμε τις κλασικές οθόνες αφής που είναι ενσωματωμένες στο ταμπλό, η ιταλική μάρκα πάει ένα βήμα παραπέρα, σκοπεύοντας να αλλάξει τα δεδομένα. Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ferrari προτείνει μια περιστρεφόμενη οθόνη που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, τοποθετημένη σε έναν βραχίονα, ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να ρυθμίζεται καθ' ύψος. Χάρη σε αυτές τις δυνατότητες, η οθόνη προσανατολίζεται προς τον οδηγό ή τον συνοδηγό, ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής.

Θα έχει δύο δυνατότητες διαμόρφωσης

Οι δυνατότητες διαμόρφωσης της νέας οθόνης όμως δεν σταματούν εκεί. Η Ferrari, στην επεξήγηση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποστηρίζει πως η οθόνη προσφέρει πολλές διαμορφώσεις, με δυνατότητα δύο βασικών επιλογών.

Η πρώτη επιλογή είναι οθόνη αφής του infotainment και διακοσμητικό πάνελ. Αυτή η διαμόρφωση είναι η απλούστερη και πιο οικονομική λύση, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει υψηλή ευελιξία. Το διακοσμητικό πάνελ μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, όπως ανθρακονήματα, δέρμα ή ξύλο, για να ταιριάζει απόλυτα με το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η δεύτερη διαμόρφωση είναι αυτή της διπλής οθόνης. Αυτή η πιο προηγμένη επιλογή ενσωματώνει μια δεύτερη οθόνη η οποία προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού της καμπίνας. Παράλληλα, η μάρκα αναφέρει πως το νέο infotainment επιτρέπει επίσης την εμφάνιση λεπτομερών δεδομένων οδήγησης, όπως το χρόνο που θα κάνει το αυτοκίνητο σε κάθε γύρο, εάν τρέχει σε κάποια πίστα.

Στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε η πατέντα

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ferrari έχει κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Η παραγωγή της νέας τεχνολογίας, όπως άλλωστε και κάθε πατέντας που κατοχυρώνει η οποιαδήποτε μάρκα, δεν είναι ακόμη σίγουρη, ωστόσο δείχνει την κατεύθυνση της μάρκας για τις καμπίνες των μελλοντικών της μοντέλων.

Autotriti.gr
Autotriti.gr