ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Oι ιδιοκτήτες του παρατήρησαν ότι το αυτοκίνητο τους είχε υποστεί ζημιές με την μάρκα να συμφωνεί να τους αποζημιώσει με ένα μικρό ποσό.

H Mercedes ξεμοντάρισε ενοικιαζόμενο Τesla

5.603 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2017)

Στο φως ήρθε η κίνηση της Μercedes να ενοικιάσει ένα Τesla Μοdel X με σκοπό να το τεστάρει και να το αποσυναρμολογήσει για «τσεκάρει» τον ανταγωνισμό. Γιατί τώρα καλείται να πληρώσει αδρά τους ιδιοκτήτες;

Mε την Mercedes να ετοιμάζεται να λανσάρει την δική της σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα κάτω από την ονομασία EQ, φαίνεται πως η μάρκα αποφάσισε να κάνει ένα καλό τσεκάρισμα του ανταγωνισμού, αποσυναρμολογώντας ένα Tesla Model X.

Όπως αναφέρει το Spiegel, η Μercedes ενοικίασε το Model X για περίπου 7 εβδομάδες μέσω της εταιρείας ενοικιάσεων Sixt αντί να το αγοράσει. O γερμανικός κολοσσός λέγεται ότι υπέβαλλε το μοντέλο της Tesla σε μια σειρά από τεστ υπό σκληρές συνθήκες, το ξεμόνταρε και στη συνέχεια το έφτιαξε πάλι από την αρχή. Μάλιστα, όλες αυτές οι δοκιμές έγιναν στην Βαρκελώνη αλλά και σε άλλα μέρη που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην συμφωνία.
 
Όταν η Mercedes επέστρεψε το Model X, oι ιδιοκτήτες του παρατήρησαν ότι το αυτοκίνητο τους είχε υποστεί ζημιές με την μάρκα να συμφωνεί να τους αποζημιώσει με ένα μικρό ποσό. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, καθώς οι ιδιοκτήτες θεώρησαν ότι η συνολική ζημιά ανέρχεται στα 15.674 ευρώ ενώ υπολόγισαν ότι το αυτοκίνητο έχασε και περίπου 2.000 ευρώ σε μεταπωλητική αξία. Αυτό έκανε τους ιδιοκτήτες να ζητήσουν αποζημίωση ύψους 99.392 ευρώ, ωστόσο αναμένεται να γίνει συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές και να μην φτάσει το ζήτημα στα δικαστήρια.

Οι εκπρόσωποι της Mercedes αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός αλλά σημείωσαν ότι : « To να νοικιάζονται αυτοκίνητα για να συγκριθούν είναι κοινός τόπος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σε περίπτωση που τα αυτοκίνητα αυτά υποστούν ζημιές, τότε ακουλουθείται η τυπική διαδικασία ενώ επιδικάζεται και ένα ποσό.»
 

FORD
DS