Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Ford Capri: 5 πράγματα για το νέο ηλεκτρικό SUV

 Σχολιάστε 
25.877 Επισκέψεις στο άρθρο
Νέο Ford Capri: 5 πράγματα για το νέο ηλεκτρικό SUV
2 Φωτογραφίες »

- Το όνομα Capri επιστρέφει για την Ford μετά από 38 χρόνια απουσίας
- Κάτω από τον «τεμπέλη» χωράει ακόμη laptop
- Έχει μεγάλο πορτ-μπαγκάζ (572 λτ.), χωράει 4 μεγάλες βαλίτσες και μια βαλίτσα καμπίνας
- Κάνει 627 χλμ. με μια φόρτιση σύμφωνα με την Ford

1. Το όνομα Capri επιστρέφει για την Ford μετά από 38 χρόνια απουσίας

H Fοrd δίνει συνέχεια στην αναβίωση παλιών ονομάτων για χάρη των νέων μοντέλων της, έστω και εάν τα τελευταία υιοθετούν διαφορετικό σχήμα ή φιλοσοφία. Μετά λοιπόν, την αναβίωση του Puma και τον ερχομό μιας Mustang σε μορφή ηλεκτρικού SUV (Mustang Mach-E), η Fοrd συνεχίζει με την ίδια επιτυχημένη συνταγή αναβιώνοντας το όνομα Capri για χάρη του νέου της ηλεκτρικού SUV που είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στο επίσημο δίκτυο της Ford.

Το Capri ήταν ένα θρυλικό σπορ κουπέ μοντέλο που πρωτοείδαμε στην Ευρώπη το 1969. Το Capri έμεινε στην Γηραιά Ήπειρο για 20 χρόνια μέχρι το 1989, απέκτησε πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ, νικώντας σε αναρίθμητους αγώνες ταχύτητας και «αποσύρθηκε» από τη Fοrd, αφού πρώτα κατάφερε να πετύχει περίπου 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις. Τώρα, επιστρέφει ως το νέο μέλος της γκάμας SUV της Ford που περιλαμβάνει ακόμη τo Puma, το Kuga και τα αμιγώς ηλεκτρικά Explorer και Mustang Mach-E.

2. Η εμφάνισή του είναι συνδυασμός του θρυλικού Capri και του ηλεκτρικού Explorer

Το Capri στη μοντέρνα εκδοχή του είναι ένα ηλεκτρικό crossover coupe με μήκος 4.634 χλστ., κάτι που σημαίνει πως έχει το ίδιο μέγεθος με το Kuga και πως, όσον αφορά την ηλεκτρική γκάμα της Ford, τοποθετείται ανάμεσα στο Fοrd Explorer και τη Mustang Mach-E. Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και σχεδιαστικά, συνδέεται με τον πρόγονό του μέσω της coupe οροφής, των 4 στοιχείων στα φώτα (μπροστά και πίσω) ως αναφορά στους 4 προβολείς του θρυλικού μοντέλου, ωστόσο είναι παράλληλα αρκετά boxy, ακολουθώντας παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία με το Explorer, αφού φέρνει μαζί του επίσης παρόμοιες μαύρες φάσες μπροστά και πίσω, γραμμωμένο καπό και παρόμοια χερούλια στις πόρτες.

3. Κάτω από τον «τεμπέλη» χωράει ακόμη και laptop 15 ιντσών

Η καμπίνα του νέου Capri είναι ουσιαστικά ίδια με αυτή του Explorer και μέσα σε αυτή δεσπόζει η ρυθμιζόμενη οθόνη 14,6 ιντσών «SYNC Move», η οποία μπορεί να μετακινείται μέχρι και κατά 30 μοίρες, ώστε να κρύψει ή να αποκαλύψει το My Private Locker, μια περιοχή αποθήκευσης για τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών. Η έξτρα πρακτικότητα συνεχίζεται στην κεντρική κονσόλα, όπου κάτω από το υποβραχιόνιο βρίσκεται η MegaConsole με χωρητικότητα 17 λίτρων, που μπορεί να φιλοξενήσει έναν φορητό υπολογιστή 15 ιντσών ή 4 μεγάλα μπουκάλια νερού. Το υψηλού επιπέδου digital τοπίο ενισχύει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 5,3 ιντσών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
LEASING COMPARISON