ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Skoda Fabia Rally2 με αγωνιστικό DNA και 190 άλογα!

1.196 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2024)
Νέο Skoda Fabia Rally2 με αγωνιστικό DNA και 190 άλογα!
4 Φωτογραφίες »

- Με 190 άλογα και αυτόματο DSG κιβώτιο.
- Χαμηλωμένο, με το χρώμα των Skoda RS και μαύρη αεροτομή.
- Μόνο 100 θα κατασκευαστούν.
- Θα πωληθεί στην Ισπανία.

Τιμάει τον οδηγό αγώνων José Antonio «Cohete» Suárez

Η Skoda με τη βοήθεια της βελτιωτικής εταιρείας ABT Sportsline ετοίμασε και παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση του Fabia. Ονομάζεται Fabia Rally2 και όπως υποδηλώνει το όνομά της είναι εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αν και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο κυκλοφορεί κανονικά στους δημόσιους δρόμους!

Το Skoda Fabia Rally2 δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον José Antonio «Cohete» Suárez, έναν Αστουριανό οδηγό ράλι που κέρδισε το Ισπανικό Πρωτάθλημα Ράλι (S-CER) το 2021 και το 2023. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε το μοντέλο να διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Ισπανίας.

Με 190 άλογα και αυτόματο κιβώτιο

Το «καυτό» Fabia εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα TSI 1,5 λίτρων του Ομίλου VW, ο οποίος είναι ρυθμισμένος να προσφέρει 190 άλογα και 290 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματου DSG κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Fabia Rally2 κάθεται στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου στην ισπανική αγορά, αποτελώντας την ισχυρότερη επιλογή.

Χαμηλωμένο, με το χρώμα των Skoda RS και μαύρη αεροτομή

Πέραν της μεγαλύτερης ιπποδύναμης, το Skoda Fabia Rally2 διαθέτει νέα ανάρτηση που το φέρνει πιο κοντά στο έδαφος κατά 15 χιλιοστά, ενώ φοράει νέες ζάντες OZ Racing Superturismo WRC 17 ιντσών, συνδυαστικά με ελαστικά Michelin Pilot Sport 5.

Από κει και πέρα, το εξωτερικό έχει αποκτήσει σπορτίφ αμφίεση με πινελιές που εμπνέονται από τους αγώνες ράλι. Ανάμεσα σε αυτές είναι η αεροτομή, ο αεροδυναμικός διαχύτης και οι μαύροι ματ λασπωτήρες στο πίσω μέρος, όπως και το πράσινο, Mamba Green, που συνήθως αφορά τα μοντέλα RS της τσεχικής φίρμας. Τα σήματα της ABT στα μπροστινά φτερά είναι επίσης παρόντα, όπως και αυτά της έκδοσης Rally2, που δεσπόζει και χαμηλά στην πίσω πόρτα. Στην πίσω κολόνα υπάρχει επίσης μία δάφνη με τον αριθμό 1, αναφορά στις νίκες του José Antonio «Cohete» Suárez στο S-CER.

Σπορτίφ καμπίνα και τιμόνι με paddles

Στο εσωτερικό υπάρχει μαύρη επένδυση για τα καθίσματα, σπορ τιμόνι με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, έμβλημα Rally2 και μία μικρή ταμπέλα που αναγράφει τον αριθμό της μονάδας και φέρει την υπογραφή του Ισπανού οδηγού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
Leasing