Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Σας απασχολεί η ποιότητα των καυσίμων όταν διαλέγετε κινητήρα βενζίνης ή 
ντίζελ;

Σας απασχολεί η ποιότητα των καυσίμων όταν διαλέγετε κινητήρα βενζίνης ή ντίζελ;

Πόσο σας προβληματίζει η ποιότητα καυσίμων όταν διαλέγετε ανάμεσα σε ντίζελ και βενζίνη;

7.505 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2013)

Πως επηρεάζει η νοθεία στα καύσιμα την καθημερινότητά μας; Από λιγότερη βενζίνη απΆότι πληρώθηκε μέχρι κακή ποιότητα και ζημιά στον κινητήρα. Πως όμως τα μετράτε αυτά όταν διαλέγετε ανάμεσα σε ντίζελ και βενζίνη;

Με τους κινητήρες βενζίνης μάθαμε να λέμε όταν το μοτέρ λίγο μπέρδευε ή δεν ρετάριζε ότι έχει νερό στα καύσιμα. Κακή ποιότητα καυσίμου, λέγαμε, εννοώντας ότι υπήρχε συσσώρευση νερού στο ντεπόζιτο του πρατηρίου απΆόπου ανεφοδιαστήκαμε. Στην χειρότερη περίπτωση μια αλλαγή φίλτρου ή ένα άδειασμα του ντεπόζιτου και καθάρισμα, θα έδινε λύση.
Στο πετρέλαιο όμως; Ενώ το ντίζελ στην πλειοψηφία των πρατηρίων δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα, μπορεί όταν υπάρχει δόλος, να προκύψουν μια σειρά προβλημάτων. Το ντίζελ βλέπεις εκτός από το νερό που μπορεί να μαζέψει λόγο κακής συντήρησης των δεξαμενών του πρατηρίου, έχει το ζήτημα της νοθείας με το πετρέλαιο θέρμανσης. Αν και με την εξίσωση των τιμών το πρόβλημα μειώθηκε, αν υπάρξει νοθεία, η ποιότητα του καυσίμου πέφτει κατακόρυφα.
Οι κινητήρες πετρελαίου έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις στο καύσιμο, στην περιεκτικότητα του σε θείο, ενώ η υψηλή πίεση της αντλίας καυσίμου δεν χειρίζεται καλά την ύπαρξη νερού στο ντίζελ. 
Τι σημαίνει αυτό; Σήμερα η κατάσταση είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Από τη μία η διάδοση του ντίζελ ως καυσίμου κίνησης εκτόξευσε την αγορά του στα πρατήρια και έτσι μείωσε το διάστημα που αυτό παραμένει στις δεξαμενές των πρατηρίων. Η πιθανότητα ύπαρξης νερού είναι μηδαμινή, αφού πλέον οι δεξαμενές αδειάζουν σύντομα. Δεν είναι πλέον μόνο τα φορτηγά και τα ταξί που το χρησιμοποιούν. 
Για τον ίδιο λόγο έχει αυξηθεί και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες καυσίμων. Όταν το καύσιμο πουλάει ξεκινάει η κούρσα για μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Έτσι στην Ελλάδα πλέον τα καύσιμα σε υψηλή περιεκτικότητα θείου έχουν πλέον εξαφανιστεί, και στα πρατήρια βρίσκεται καύσιμο κατάλληλο για τους σύγχρονους κινητήρες.
Τέλος η νοθεία έχει περιοριστεί σημαντικά με τους ελέγχους αλλά και με την εξάλειψη του οφέλους από την εξίσωση τιμής με το πετρέλαιο θέρμανσης.Μπορεί λοιπόν το ντίζελ να «κουβαλάει» μαζί του τον φόβο για «κακό» καύσιμο, όμως η ταχεία εξέλιξη των τελευταίων μηνών στην αγορά πετρελαιοκίνητων συνοδεύτηκε από κατακόρυφη βελτίωση στην ποιότητα του καυσίμου.
Εσείς πως το βλέπετε όμως; Πόσο σας προβληματίζει η ποιότητα των καυσίμων; Και τελικά μπορεί να σας επηρεάσει ως προς το τι κινητήρα θα αγοράσετε; Τι λέτε;  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD
OPEL