Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στις 2 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα του νέου Audi Q5

 Σχολιάστε 
2.470 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2024)
Στις 2 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα του νέου Audi Q5

- Προ των πυλών το νέο Audi Q5.
- Με χαρακτηριστικά από το καινούργιο A5.
- Ήπια υβριδικό αλλά και Plug-in υβριδικό.
- Με οθόνες και έξτρα τεχνολογίες η καμπίνα.

Προ των πυλών το νέο Audi Q5

Η Audi δημοσίευσε την πρώτη teaser εικόνα του νέου Q5, ανακοινώνοντας παράλληλα πως το ντεμπούτο της νέας γενιάς του γερμανικού SUV θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου! Αν και η επίσημη teaser εικόνα μας δείχνει αποκλειστικά τη σχεδίαση των μπροστινών LED φωτιστικών σωμάτων και τίποτα περισσότερο, κάποιες από τις βασικές πληροφορίες του Q5 τρίτης γενιάς έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και σας τις έχουμε αναφέρει στο παρελθόν.

Με χαρακτηριστικά από το καινούργιο A5

Βάση για το νέο Audi Q5 θα αποτελέσει το ολοκαίνουργιο Audi A5, που έχει ήδη παρουσιαστεί επισήμως ως ο αντικαταστάτης του Audi A4. Και όταν λέμε βάση, αναφερόμαστε στη σχεδίαση, τις τεχνολογίες, τους κινητήρες και την εσωτερική διακόσμηση. Αναφορικά με την πλατφόρμα, θα χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής MLB της τρέχουσας γενιάς.

Ήπια υβριδικό αλλά και Plug-in υβριδικό

Στην γκάμα κινητήρων του νέου Audi Q5 θα δούμε αρχικά ήπια υβριδικές επιλογές με σύστημα 48 βολτ, αλλά και Plug-in υβριδικές επιλογές. Επιπλέον, οι αγοραστές στην Ευρώπη πιθανότατα θα έχουν πρόσβαση σε επιλογές diesel, με τον 2.0 TDI να κάνει την τελευταία του εμφάνιση. Κορυφαία έκδοση του νέου Q5 θα είναι το SQ5 που εστιάζει στις επιδόσεις.

Με οθόνες και έξτρα τεχνολογίες η καμπίνα

Όσον αφορά το εσωτερικό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές εικόνες που είδαμε πριν από λίγο καιρό, στο νέο Q5 θα υπάρχει μία αρκετά μεγάλη ανεξάρτητη οθόνη αφής που θα στεγάζει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Θα συνδυάζεται με μία μικρότερη οθόνη, η οποία θα έχει το ρόλο του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Όπως όλα δείχνουν, στο νέο Q5 δε θα προσφέρεται η προαιρετική διπλή κυρτή οθόνη και η τρίτη οθόνη μπροστά από το συνοδηγό, όπως συμβαίνει στο Audi A5, αλλά αυτό μένει να φανεί. Από κει και πέρα περιμένουμε νέα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, όπως και περισσότερα χαρακτηριστικά με γνώμονα την συνδεσιμότητα και την άνεση.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Q5 θα έχουμε σε λίγες ημέρες, όταν και θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια, ενώ το νέο Q5 θα ακολουθήσει και η πιο κομψή έκδοση Sportback.  

Autotriti.gr
Autotriti.gr