ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε τη Mercedes-AMG CLS 53.

Στο «φουλ» οι μηχανές της Mercedes

1.847 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2018)

Στο «φουλ» βάζει τις μηχανές των εργοστασίων η Mercedes, η οποία έχει στα πλάνα της την αύξηση της ετήσιας παραγωγής μονάδων.

Συγκεκριμένα η Daimler, ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz, σκοπεύει να αυξήσει τη φετινή παραγωγή των μονάδων σε τρία εκατομμύρια, που ισοδυναμεί με αύξηση 25%,  έτσι ώστε να ξεπεράσει τα 2.4 εκατομμύρια οχήματα που πούλησε σε ολόκληρο το 2017.
 
«Το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας λειτουργεί με υψηλά ποσοστά αξιοποίησης, ανέφερε στα ξένα μέσα ο Markus Schaefer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler και συνέχισε λέγοντας «γι αυτό διευρύνουμε την παραγωγή μας σύμφωνα με τη ζήτηση της αγοράς και προχωρούμε προς 3 εκατομμύρια μονάδες».
 
Για να βοηθήσει την υλοποίηση των πλάνων της η Mercedes θα αυξήσει την γκάμα των μοντέλων της σε 40 διαφορετικές επιλογές, ενώ μέσα στο επόμενα χρόνια αναμένεται να λειτουργήσουν νέες μονάδες παραγωγής που θα εγκατασταθούν στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Μάλιστα ένα νέο εργοστάσιο στο Aguascalientes του Μεξικό θα ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ θα ακολουθήσει και ένα ακόμα εργοστάσιο και στο Kecskemet της Ουγγαρίας, όπως και ένα ακόμα στο Πεκίνο.
 
Το συνολικό κόστος της όλης επένδυσης θα ανέρθει περίπου στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η προβλεπόμενη άνοδος των πωλήσεων και των εσόδων αναμένεται να αντισταθμίσει το κόστος των νέων αυτοκινήτων και των νέων τεχνολογιών. Μάλιστα το οικονομικό πλάνο θέλει τα κέρδη προ φόρων και τόκων να είναι παρόμοια με αυτά του προηγούμενου έτους, παρά τα αυξημένα επίπεδα δαπανών.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σημαντική βοήθεια στην όλη επένδυση θα μπορεί να προσφέρει και η κινεζική Geely, η οποία αγόρασε πρόσφατα το 9,7% της Daimler.  

HUYNDAI
NISSAN