Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

«Τελειώνει» τους μισούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ η Hyundai!

7.418 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2021)

Στο μισό θα μειώσει ο όμιλος Hyundai την γκάμα των κινητήρων του που καίνε βενζίνη ή ντίζελ.

Η απόφαση του Ομίλου Hyundai να υιοθετήσει για τα μοντέλα του συστήματα κίνησης που θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον είναι ειλημμένη, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές Μέσων του εξωτερικού γίνεται λόγος πως ο κορεατικός «γίγαντας» έχει βάλει σε διαδικασίες fast track την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
 
Έτσι, όπως υπογραμμίζεται από σημερινό ρεπορτάζ του Reuters, στελέχη εντός του Ομίλου αναφέρουν πως η εταιρεία θα μειώσει τον αριθμό των κινητήρων βενζίνης και ντίζελ προκειμένου να ελευθερώσει πόρους για να επενδύσει σε ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα ένα ακόμα στέλεχος της Hyundai έρχεται για να επισημάνει πως η μείωση αυτή θα είναι της τάξης του 50%.

Αν επαληθευτεί στην πράξη κάτι τέτοιο σημαίνει πως τα μισά μοτέρ εσωτερικής καύσης που εξοπλίζουν αθροιστικά τα μοντέλα Hyundai, Kia και Genesis θα πάψουν να υφίστανται. Μάλιστα ένα από τα στελέχη δήλωσε σαφώς πως: «Η Hyundai έχει σταματήσει να αναπτύσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης».
 
Σε επικοινωνία του Reuters με την Hyundai το μόνο που αρκέστηκε να κάνει ο κορεατικός «κολοσσός» είναι να επιβεβαιώσει πως επιταχύνει την υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, όπως οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου και ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία. Παράλληλα υπογράμμισε πως σταδιακά στοχεύει να επεκτείνει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Κίνα με στόχο τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της το 2040.

Toyota
Leasing