ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δεν αποκλείεται να βλέπουμε ένα μοντέλο προπαραγωγής της E-Class station wagon με σύστημα κυψέλων υδρογόνου.

Τι είναι αυτά πάνω στις Mercedes; (+vid)

4.440 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2017)

Οι δοκιμές που πραγματοποιούν οι εταιρείες πάνω σε νέες τεχνολογίες περιέχουν πολλά νέα στοιχεία τα οποία είναι δύσκολο να κατανοήσουμε εκ πρώτης όψεως, όπως συμβαίνει σε αυτό το βίντεο που δημοσιεύτηκε και παρουσιάζει μοντέλα της Mercedes με περίεργα εξαρτήματα επάνω τους.

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη της SLS AMG E-Cell  από τους κατασκοπευτικούς φωτογραφικούς φακούς, που πραγματοποιούσε γύρους στο Nürburgring, έχοντας μια σειρά από κάμερες και αισθητήρες, ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει δύο μοντέλα της Mercedes με μερικά πολύ παράξενα εξαρτήματα επάνω τους.
 
Ξεκινώντας από την GL500, βλέπουμε στο πίσω δεξιά μέρος του αυτοκινήτου να έχουν τοποθετηθεί διάφορα στοιχεία, τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος. Αν και για τα τρία αντικείμενα που είναι τοποθετημένα στο τζάμι του μοντέλου δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια εικασία για το τι προσφέρουν, δεν συμβαίνει το ίδιο και για αυτό στον προφυλακτήρα, το οποίο μοιάζει να είναι κάποιο άνοιγμα ή θηλή όπου μπορεί να τοποθετηθεί ένας εύκαμπτος σωλήνας.
 
Όλα τα χαρακτηριστικά δείχνουν να πρόκειται για ένα σύστημα πληρώσεως υδρογόνου, μιας και η εταιρεία βρίσκεται υπό την ανάπτυξη μοντέλων με κυψέλες υδρογόνου, παρουσιάζοντας μάλιστα πριν από λίγο καιρό την GLC F-Cell, ένα υβριδικό crossover που λειτουργεί με το υβριδικό αυτό σύστημα.
Από κει και πέρα η E-Class station wagon που παρουσιάζεται λίγο αργότερα αποτελεί ένα μεγαλύτερο μυστήριο, αν και πάλι η μεγάλη προεξοχή με το μαύρο τμήμα ωοειδούς σχήματος μας κάνει να σκεφτούμε την κυψέλη καυσίμου, καθώς υπάρχει ομοιότητα με τις θύρες υδρογόνου που έχουμε δει στην GLC F-Cell. Το υδρογόνο διατηρείται υπό πολύ μεγαλύτερη πίεση από τη βενζίνη ή το πετρέλαιο, γι αυτό και απαιτούνται ειδικές θύρες να δημιουργήσουν μια πιο σταθερή σύνδεση κατά την πλήρωση.
 
Έτσι δεν αποκλείεται να βλέπουμε ένα μοντέλο προπαραγωγής της E-Class station wagon με σύστημα κυψέλων υδρογόνου.

Δείτε το βίντεο
 

FORD
LINGLONG VS UNIROYAL