Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Hyundai Ioniq 5 XRT... προτιμά τις χωμάτινες διαδρομές!

 Σχολιάστε 
2.838 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2024)
Το Hyundai Ioniq 5 XRT... προτιμά τις χωμάτινες διαδρομές!
10 Φωτογραφίες »

- Το πιο περιπετειώδες Hyundai Ioniq 5 έφτασε.
- Νέα έκδοση XRT για όσους θέλουν να βγουν εκτός ασφάλτου.
- Μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και ενισχυμένους προφυλακτήρες.
- Με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μεγάλη μπαταρία το Ioniq 5 XRT.

Το πιο περιπετειώδες Hyundai Ioniq 5 έφτασε

Η Hyundai ξεκίνησε το φρεσκάρισμα του Ioniq 5 πριν από λίγους μήνες από την κορεάτικη και ευρωπαϊκή αγορά και συνέχισε σήμερα με αυτή των ΗΠΑ. Για τις ανάγκες της εν λόγω αγοράς, η μάρκα παρουσίασε και τη νέα εξοπλιστική έκδοση XRT, που δίνει στο ηλεκτρικό SUV έναν πιο περιπετειώδη και σκληροτράχηλο χαρακτήρα, την οποία και αξίζει να γνωρίσουμε.

Ήπιες αλλαγές μέσα και έξω

Αρχικά να πούμε πως όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στις ΗΠΑ, το ανανεωμένο Ioniq 5 λαμβάνει μικρές αναθεωρήσεις στην εξωτερική του εμφάνιση. Η αεροτομή είναι ανασχεδιασμένη, όπως και οι τροχοί, οι οποίοι είναι πιο αεροδυναμικοί από τους προηγούμενους. Οι αγοραστές θα βρουν επίσης πολλά νέα εξωτερικά χρώματα ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τα Atlas White Matte, Ecotronic Grey Matte και Celadon Grey Matte. Στο εσωτερικό οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέο τιμόνι, μια ενημερωμένη κεντρική κονσόλα και πρόσθετο στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος διαφέρει ανάλογα με την έκδοση.

Νέα έκδοση XRT για όσους θέλουν να βγουν εκτός ασφάλτου

Όπως προαναφέραμε το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του ανανεωμένου Ioniq 5 είναι η έκδοση XRT. Η τελευταία δίνει στο ηλεκτρικό Hyundai έναν πιο ανθεκτικό χαρακτήρα, όντας καταλληλότερη για όσους θέλουν να βγουν και εκτός ασφάλτου. Στη συγκεκριμένη έκδοση οι ζάντες είναι 18 ιντσών και η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος αυξημένη κατά 23 χιλιοστά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Οι προφυλακτήρες μπρος και πίσω είναι ενισχυμένοι, με τον πρώτο να ενσωματώνει και γάντζους ρυμούλκησης. Οι ιδιαίτερες πινελιές συνεχίζονται στο εσωτερικό καθώς υπάρχει η πιο ανθεκτική στις κακουχίες ταπετσαρία H-Tex, αλλά και λαστιχένια πατάκια παντός καιρού.

Με δύο ηλεκτρικά μοτέρ το Ioniq 5 XRT

Εξυπακούεται επίσης ότι στην έκδοση XRT το Ioniq 5 προσφέρεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ για τετρακίνηση, ενώ διαθέτει και το μεγάλο πακέτο μπαταρίας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία. Μιλώντας για τις μπαταρίες, η έκδοση Standard Range φέρει μπαταρία 63 kWh (αυτονομία 386 χλμ.), ενώ η Long Range μπαταρία 84 kWh (αυτονομία 500 χλμ. ή 451 στα τετρακίνητα μοντέλα). Αξίζει να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ, το ανανεωμένο Ioniq 5 εξοπλίζεται με θύρα φόρτισης NACS, που του επιτρέπει να φορτίζει και σε Supercharger φορτιστές της Tesla.

Το ανανεωμένο Hyundai Ioniq 5 θα κυκλοφορήσει στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ αυτό το φθινόπωρο.

Autotriti.gr
LEASING COMPARISON