Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Toyota Prius πήρε το ρεκόρ χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου!

3.006 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2024)
Το Toyota Prius πήρε το ρεκόρ χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου!
3 Φωτογραφίες »

- Μέσο όρο κατανάλωσης 2,5 λτρ./100 χλμ. σε ταξίδι 5.168 χιλιομέτρων.
- Δικό του το ρεκόρ Γκίνες για τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου από υβριδικό αυτοκίνητο στις ΗΠΑ.
- Πήγε από το Λος Αντζελες στη Νέα Υόρκη.
- «Χρειάστηκε και οικονομική οδήγηση για να επιτευχθεί το ρεκόρ», είπε ο οδηγός του.

Δικό του το ρεκόρ Γκίνες για τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου

Το Toyota Prius έκανε δικό του το παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ! Το υβριδικό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας «έγραψε» το όνομά του στην πρώτη θέση της λίστας των ρεκόρ Γκίνες (Guiness) για τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, καλύπτοντας μία διαδρομή 5.168,7 χιλιομέτρων με μέσο όρο κατανάλωσης καυσίμου 2,525 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Πήγε από το Λος Αντζελες στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τμήμα της Toyota στις ΗΠΑ, ο Wayne Gerdes οδήγησε ένα Toyota Prius LE από το Δημαρχείο του Λος Αντζελες στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης. Δηλαδή μία διαδρομή 5.168,7 χιλιομέτρων (3.211,7 μίλια). Για να κάνει αυτή τη διαδρομή ανέβηκε σε υψόμετρο έως 2.100 μέτρα, ενώ πέρασε και από την έρημο Μοχάβι, όπου το υβριδικό αυτοκίνητο της Toyota κλήθηκε να αντιμετωπίσει θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Χρειάστηκε και οικονομική οδήγηση για να επιτευχθεί το ρεκόρ

Όσοι αναρωτιούνται πως επετεύχθη κατανάλωση καυσίμου 2,5 λτρ./100 χλμ. με το υβριδικό Prius, ο Wayne Gerdes αναφέρει πως σε αυτό δεν συνέβαλε μόνο το αυτοκίνητο, αλλά χρειάστηκε να οδηγηθεί και με συγκεκριμένο τρόπο. Μάλιστα, έδωσε και κάποιες συμβουλές. Είπε πως πρέπει το αυτοκίνητο να ξεκινά αργά ενώ είναι σταματημένο και πως ο οδηγός πρέπει να διατηρεί μια σταθερή πίεση στο πεντάλ του γκαζιού. Είναι επίσης σημαντικό ο οδηγός να αφήνει το πεντάλ του γκαζιού νωρίς, όταν βλέπει πως πρόκειται να σταματήσει, ούτως ώστε να κερδίζει όσο το δυνατόν περισσότερο από την φόρα που έχει το αυτοκίνητο.   

Δεν αναφέρθηκαν τα λίτρα και η αξία καυσίμου

Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως επί του παρόντος η Toyota δεν έχει κάνει κάποια αναφορά για το πόσα καύσιμα χρησιμοποίησε ο Gerdes για το ταξίδι, ούτε πόσα πλήρωσε για να ανεφοδιάσει το Prius. Σε κάθε περίπτωση ο αντιπρόεδρος της Toyota Vehicle Marketing, Michael Tripp μιλώντας για το ρεκόρ του Prius ανέφερε: «Το Prius μας έχει εντυπωσιάσει όλους τα τελευταία 23 χρόνια και ειλικρινά, συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει και σήμερα. Το ρεκόρ αυτό για εμάς είναι μόνο μία ακόμη απόδειξη ότι το Prius είναι πραγματικά ένα θαύμα μηχανικής».

Autotriti.gr
95ARA VS 110ARA VENZINH