Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Wankel κινητήρα με υδρογόνο ετοιμάζει η Mazda

5.416 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2021)

Η Mazda θέλει να φέρει ξανά στην ζωή τον wankel κινητήρα χρησιμοποιώντας υδρογόνο αντί για βενζίνη, ώστε να εξαλείψει τα γνωστά σε όλους μειονεκτήματα του.

Η Mazda συνεχίζει τις προσπάθειες της να επαναφέρει στο προσκήνιο τον wankel κινητήρα σε ρόλο ranger extender για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο φήμες σχετικά με το μέλλον του. Τώρα, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με το μέλλει γενέσθαι με τους ροτοράτους κινητήρες καθώς, όπως αναφέρουν μέσα από την Ιαπωνία, ο νέoς wankel κινητήρας της Mazda θα μπορεί να κινείται με υδρογόνο.


To υδρογονοκίνητο RX-8 που είχε αναπτύξει η Mazda.

To υδρογονοκίνητο RX-8 που είχε αναπτύξει η Mazda.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο πως η Mazda πραγματοποίησε εκτενείς δοκιμές και τελικά συμπέρανε πως το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους wankel κινητήρες καθώς δεν έχει τις θερμικές εξάρσεις της βενζίνης και φυσικά, δεν τίθεται θέμα υψηλής κατανάλωσης. Πρέπει να σημειωθεί πως οι μηχανικοί της Mazda, ήδη από το 2003, είχαν δημιουργήσει ένα υδρογονοκίνητο RX-8, χωρίς ωστόσο τελικά η εταιρεία να προχωρά στην παραγωγή του.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Οκτώβριο η ιαπωνική φίρμα είχε επιβεβαιώσει πως ο ρότορας θα επέστρεφε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 με το MX-30, ωστόσο τον Ιούλιο νέες πληροφορίες που ήρθαν στο φως ανέφεραν πως αυτό είτε θα αργήσει να συμβεί είτε δεν θα γίνει τελικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως η φίρμα γνωρίζει πως o wankel κινητήρας είναι συνώνυμος με τη Mazda και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να τον εκσυγχρονίσει και τον προσφέρει ξανά στην φαρέτρα της, έστω και με διαφορετικό ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάπτυξη ενός νέου κινητήρα wankel με υδρογόνο θα είναι αρκετά δαπανηρή και ήδη αρκετοί αναφέρουν πως ακόμα και εάν το project προχωρήσει, η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένα μοντέλα με αρκετά μεγάλο κόστος αγοράς.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Autotriti.gr
Citroen