3 φωτογραφίες »

Audi A3 Vs Νέο VW Golf

84.961 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2020)

Ενδοοικογενειακή διαμάχη: Το νέο VW Golf 8 είναι τόσο καλό που μπορεί να κοιτάξει στα ίσα το τρέχον Audi A3 και σε βάζει σε σκέψεις για το πόσο κοντά θα βρίσκεται στην επόμενη γενιά του.


Η8η γενιά του VW Golf μέσω της σημαντικής αναβάθμισης του τεχνολογικού της προφίλ και την ακόμα πιο ποιοτική της κατασκευή απέκτησε premium βλέψεις. Ως αποτέλεσμα αυτού, το νέο Golf πέρα από τον συνήθη ανταγωνισμό, θέλει να διαταράσσει τις ισορροπίες και εντός του ομίλου αμφισβητώντας την κυριαρχία του Audi Α3, τουλάχιστον της τρέχουσας γενιάς, καθώς και αυτό με την σειρά του απέκτησε νέα γενιά που θα κάνει την εμφάνισή της μετά το καλοκαίρι.

Ας δούμε λοιπόν σε κάθε περίπτωση πόσο δύσκολα μπορεί να βάλει το νέο Golf στο A3, αμφότερα στην αυτόματη έκδοση με κινητήρα 1,5 λτ. και 150 ίππων. Στη συγκεκριμένη έκδοση το Golf διατίθεται ως ήπια υβριδικό έχοντας τη βοήθεια ενός κυκλώματος 48 volt.

Σχεδίαση: Δυναμικό το Golf8, κρατιέται καλά το A3
Η σχεδίαση του ομίλου ακολουθεί ένα πιο σοβαρό μοτίβο, κάτι που είδαμε και στο νέο Golf, που επιμένει στις κλασσικές γραμμές που το χαρακτηρίζουν… 8 γενιές τώρα. Πάντως στη νέα γενιά ο δυναμισμός τονίστηκε αρκετά στο εμπρός καπό με την καμπύλη στην εμπρός άκρη του και τα δυο έντονα νεύρα κατά μήκος του, ενώ στοιχεία όπως το σχέδιο των LED σωμάτων αποτελούν ευπρόσδεκτες μοντέρνες λεπτομέρειες. Το ίδιο θα λέγαμε ισχύει και για το A3, με τις παραπλήσιες αναλογίες, όπου οι κλασσικές γραμμές τονίζονται από δυναμικά στοιχεία, όπως οι έντονες ακμές στο πλάι. Η διαφορά στη σχεδίαση πάντως έχει να κάνει με τη μεγάλη μάσκα που φέρει το A3, στοιχείο που κερδίζει τα βλέμματα περισσότερο.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto