ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αποκάλυψη για τον αντικαταστάτη του ηλεκτρικού MG ZS EV

1.072 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2024)
Αποκάλυψη για τον αντικαταστάτη του ηλεκτρικού MG ZS EV
6 Φωτογραφίες »

- Μεγαλύτερο από το ZS EV και με νέα σχεδίαση.
- Τεράστια οθόνη αφής στην καμπίνα.
- Μίνιμουμ ισχύ τα 170 άλογα.
- Πιθανότατα θα ονομάζεται και στην Ευρώπη ES5.

Πιθανότατα θα ονομάζεται και στην Ευρώπη ES5

Η MG αποκάλυψε το διάδοχο του ηλεκτρικού, ZS EV. Το νέο μοντέλο δεν μοιάζει καθόλου με το νέο MG ZS Max Hybrid+ που έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγους μήνες, καθώς πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV που βασίζεται στο MG4. Οι  εικόνες που βλέπετε έκαναν την εμφάνισή τους στους κινεζικούς λογαριασμούς της MG στα social media, εκεί όπου το νέο μοντέλο έχει αποκαλυφθεί ως MG ES5. Κρατήστε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν αυτό θα είναι το όνομά του και στην αγορά της Ευρώπης, ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ο διάδοχος του ZS EV θα έχει νέο όνομα.

Μεγαλύτερο από το ZS EV και νέα σχεδίαση

Ανεξάρτητα λοιπόν από την ονομασία που θα αποκτήσει, παρατηρούμε πως το νέο ηλεκτρικό SUVάκι της MG έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά τόσο με το MG4, όσο και με το MG Cyberster. Διαθέτει λεπτούς προβολείς και «αιχμηρή» σχεδίαση στο μπροστά μέρος, όσο φυσικά επιτρέπεται από την SUV σιλουέτα του. Όπως στα MG4 και Cyberster, το λογότυπο της MG εμφανίζεται σε οκταγωνικό πλαίσιο με φινίρισμα χρωμίου, ενώ ο προφυλακτήρας χαμηλά φιλοξενεί έναν μεγάλο αεραγωγό, που χωρίζεται σε δύο ισα μέρη χάρη στην παρουσία αεροδυναμικών «λεπίδων». Στο πλάι, τα φτερά ενισχύονται στους θόλους από μαύρη πλαστική επένδυση, ενώ υπάρχουν και ράγες οροφής. Το πίσω μέρος υιοθετεί μία ενιαία LED φωτιζόμενη μπάρα, η οποία στα δύο άκρα της καταλήγει σε σχηματισμό πλαγιαστού «Υ» .

Αναφορικά με τις αναλογίες του, να πούμε πως το νέο ηλεκτρικό SUV της MG έχει μήκος 4.476 χλστ. και μεταξόνιο 2.730 χλστ., δηλαδή κατά 162 χλστ. και 149 χλστ. μεγαλύτερες τιμές, αντίστοιχα από το απερχόμενο ZS EV. Το πλάτος του ορίζεται στα 1.849 χλστ. και το ύψος του στα 1.621 χλστ., όντας επίσης πιο φαρδύ και πιο χαμηλό από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά.

Τεράστια οθόνη αφής στην καμπίνα

Το εσωτερικό του νέου SUV φαίνεται μινιμαλιστικό και διαθέτει μεγαλύτερες οθόνες από τα νέα ZS ή MG4. Υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό για το infotainment και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων (δεν έχουν γίνει γνωστές οι ίντσες τους), πίσω από το τετραγωνισμένο τιμόνι. Δεν υπάρχουν πολλά παραδοσιακά μπουτόν στην κεντρική κονσόλα, αλλά υπάρχουν μια ασύρματη βάση φόρτισης και ποτηροθήκες.

Ενδεχομένως θα δανειστεί κάποια από τα κινητήρια σύνολα του MG4

Το νέο MG ES5 βασίζεται στην ίδια Modular Scalable Platform (MSP) πλατφόρμα με το MG4, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμο με πανομοιότυπες επιλογές συνδυασμών μπαταρίας/κινητήρα για τα συστήματα κίνησης, αλλά η MG μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει περισσότερα. Ενδεχομένως θα αποκτήσει τον ηλεκτροκινητήρα των 170 ίππων και 250 Nm ροπής, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ισχυρότερες εκδόσεις. Δύο επιλογές θα είναι πιθανότατα διαθέσιμες 49,1 kWh και 62,2 kWh, με την η αυτονομία να φτάνει από 425 χλμ. έως 525 χλμ., σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο δοκιμών.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Toyota
Autotriti.gr