Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αττική Οδός: Στα 2,5 ευρώ τα διόδια από τις 6 Οκτωβρίου

 Σχολιάστε 
2.252 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2024)
Αττική Οδός: Στα 2,5 ευρώ τα διόδια από τις 6 Οκτωβρίου

- Μείωση κατά 0,30 ευρώ.
- Δυνατότητα αύξησης της τιμής μετά από 5 χρόνια.
- Για 25 χρόνια η σύμβαση παραχώρησης στην ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

Μείωση κατά 0,30 ευρώ

Μειωμένα κατά 0,30 ευρώ θα είναι τα διόδια της Αττικής Οδού από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα, το ποσό διέλευσης θα κατέβει από τα 2,80 ευρώ στα 2,50 ευρώ, κάτι που ήταν ήδη γνωστό καθώς προβλέπονταν στη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο ειδικά στο θέμα αυτό τόνισε: «Θα δώσουμε την εξουσιοδότηση για τη νέα σύμβαση της Αττικής Οδού και θα υπάρχει χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες από τις 6 Οκτωβρίου καθώς τα διόδια θα μειωθούν από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ».

Δυνατότητα αύξησης της τιμής μετά από 5 χρόνια

Από κει και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού στην ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η οποία επικράτησε των άλλων εταιρειών/κοινοπραξιών που διεκδίκησαν τον αυτοκινητόδρομο, προβλέπεται πως μετά την πάροδο πέντε ετών θα μπορεί να αιτηθεί την αύξηση των τιμών στα διόδια.

Θυμίζουμε πως η Αττική Οδός θα περάσει στα χέρια της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο κατέθεσε πρόταση που ανήλθε σε 3.270.000.000 ευρώ.

Autotriti.gr
Autotriti.gr