Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Δείτε τις αυξήσεις που κατατέθηκαν με νομοσχέδιο στη Βουλή και αναμένεται η ψήφιση τους μέχρι την Κυριακή.

Δείτε τις αυξήσεις που κατατέθηκαν με νομοσχέδιο στη Βουλή και αναμένεται η ψήφιση τους μέχρι την Κυριακή.

Αυξήσεις στα καύσιμα

5.432 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2016)

Μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας τον προσεχή Ιούνιο, θα έρθουν και αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε βενζίνη, πετρέλαιο και υγραέριο.

Κάτι τέτοιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο πακέτο των έμμεσων φόρων που προβλέπει το νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή.
Πιο συγκεκριμένα, για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, στη βενζίνη έρχεται αύξηση κατά 9 έως 10 λεπτά το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, όπως και το υγραέριο λέγεται ότι θα υπάρξει μικρότερη αύξηση της τάξεως των 3 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο.
Αν συνυπολογίσουμε και το ΦΠΑ 23 τοις εκατό, επί της πρόσθετης διαφοράς φόρου που θα προκύψει από την αύξηση, η τελική επίπτωση στην λιανική τιμή πώλησης της βενζίνης εκτινάσσεται σε αύξηση της τάξεως των 10,5 έως 12,5 λεπτών ανά λίτρο. Ως εκ τούτου από τον Ιούνιο και με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, η απλή αμόλυβδη βενζίνη θα πωλείται σε τιμές υψηλότερες των 1,4-1,45 ευρώ ανά λίτρο.
Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου κατά 3 λεπτά το λίτρο θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της μέσης λιανικής τιμής στα 1,08 έως 1,10 ευρώ, ενώ στο πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή λέγεται ότι θα αυξηθεί περίπου κατά 4 λεπτά το λίτρο.
Από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη εκτιμάται ότι θα μπουν στα ταμεία του κράτους, πρόσθετα έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 100 εκατ. ευρώ προβλέπεται να προκύψουν, από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης. Τέλος, τα επιπρόσθετα έσοδα από αυτές τις αυξήσεις, λέγεται ότι θα κυμανθούν στα 90 εκατ. ευρώ από το πετρέλαιο θέρμανσης και τα 25 εκατ. ευρώ από το υγραέριο κίνησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO