Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes EQA 250+ με 455 χλμ. αυτονομία

 Σχολιάστε 
38.142 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2024)
Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes EQA 250+ με 455 χλμ. αυτονομία
2 Φωτογραφίες »

- Βγάζει 40 παραπάνω χλμ. με μία φόρτιση σε σχέση με προηγούμενη
- Έχει νέο look σαν την ηλεκτρική λιμουζίνα EQS
- Στάνταρ πλέον η οθόνη αφής των 10,25 ιντσών
- Λίγο φθηνότερη και με πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό

Βγάζει 40 παραπάνω χλμ. με μία φόρτιση

Η EQA είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας των πολυτελών ηλεκτρικών SUV της Mercedes και ανανεώθηκε στα σημεία. Αυτήν τη φορά δοκιμάζουμε τη έκδοση 250+, με τα 190 άλογα και τη μπαταρία των 70,5 kWh. Από τις μετρήσεις μας προέκυψε πως οι βελτιώσεις στην αεροδυναμική και στην αντίσταση κύλισης έπιασαν τόπο και έτσι μειώθηκε η μέση κατανάλωση ενέργειας (15,5 kWh/100 χλμ. από 17 kWh/100 χλμ.). Η EQA 205+ κάνει πλέον 455 χλμ. (από 415 χλμ.) με μία φόρτιση.

Έχει νέο look σαν την ηλεκτρική λιμουζίνα EQS

Οι αλλαγές στην εμφάνιση είναι διακριτικές, με κυριότερη τη χαρακτηριστική μαύρη γρίλια που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, η οποία σαφώς αναβαθμίζει το τελικό αποτέλεσμα χάρη στα μοτίβα των αστεριών, θυμίζοντας την ηλεκτρική λιμουζίνα EQS. Επίσης μια λεπτή LED μπάρα ενώνει πλέον τους δύο LED προβολείς, ενώ οι ζάντες έχουν πιο αεροδυναμική σχεδίαση. Κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η φουτουριστική εμφάνιση της Mercedes EQA.

Στάνταρ πλέον οθόνη αφής 10,25 ιντσών

Στο εσωτερικό, τώρα, οι αλλαγές αφορούν κατά κύριο λόγο το τεχνολογικό υπόβαθρο, όπου πλέον η EQA προσφέρεται με στάνταρ οθόνη 10,25 ιντσών οθόνη για την υποστήριξη του συστήματος infotainment, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με 10 χρώματα και τρία μοτίβα απεικόνισης. Μιλώντας για infotainment πλέον δίνει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto.

Λίγο φθηνότερη και με πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό

Στη γκάμα της ανανεωμένης EQA δεν υπάρχει πλέον η έκδοση 250, με την έκδοση βάση να είναι η 250+ της δοκιμής, που είναι διαθέσιμη με πλούσιο εξοπλισμό (ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι, οθόνη 10,25΄΄, κάμερα όπισθεν, προβολείς LED, κλιματισμό κ.α.) και προνομιακή τιμή. Έτσι η EQA 250+ κοστίζει 51.950 ευρώ (χωρίς την κρατική επιδότηση) στην έκδοση Style (δες αναλυτικά όλες τις τιμές), που είναι φορτωμένη με πλήθος ηλεκτρικών ευκολιών, αυτοματισμών και συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη δοκιμή της ανανεωμένης Mercedes EQA 250+
 

Σελίδα 2Αναβαθμίσεις, εξοπλισμός & τιμή
Σελίδα 3Κινητήρας-Αυτονομία: Κάνει 40 χιλιόμετρα περισσότερα με μια φόρτιση
Σελίδα 4Εσωτερικό: Στάνταρ οι οθόνες των 10,25 ιντσών, παραμένει πολυτελής & ευρύχωρη
Σελίδα 5Στο δρόμο: Ευχρηστία, άνεση και ασφάλεια
Σελίδα 6Η γνώμη μας & Μετρήσεις / Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Autotriti.gr
Autotriti.gr