Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 - Ξεκίνησε και προβλέπεται δύσκολο!

 Σχολιάστε 
1.900 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2024)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 - Ξεκίνησε και προβλέπεται δύσκολο!
4 Φωτογραφίες »

Σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 δόθηκε η πανηγυρική εκκίνηση του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Πέρα από τη λαμπρή εκδήλωση ο νους όλων βρίσκεται στον αγώνα που ουσιαστικά αρχίζει αύριο!

Μετά το shakedown δόθηκε η πανηγυρική εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Τόσο κατά τη διάρκεια των δοκιμών όσο και μετά το shakedown (ας πούμε την πρόβα jenerale) για τις τελικές ρυθμίσεις στα αυτοκίνητα η άποψη όλων ήταν ότι έχουν να κάνουν με το σκληρότερο Ακρόπολις που έζησαν και αγωνίστηκαν μέχρι τώρα.

Πήραν μια γεύση από το τι τους περιμένει και η αγωνία είναι έκδηλη. Το τερέν είναι σκληρό και ξερό, με πέτρες και δύσκολα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση των ελαστικών σε καλή κατάσταση πέρα των καταπονήσεων αναρτήσεων και συστημάτων μετάδοσης.

Σκληρό ράλλυ για δυνατούς λύτες λένε οι πρωταγωνιστές

Σταυρόλεξο το χαρακτήρισαν για δυνατούς λύτες, ένα ράλλυ που πάντοτε προβλημάτιζε και πονοκεφάλιαζε τους συμμετέχοντες.
Ένα ράλλυ που είχε τη φήμη του σκληρότερου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά το Σαφάρι, το έλεγαν άλλωστε και «ευρωπαϊκό Σαφάρι»!

Οι πρωταγωνιστές του φετινού Πρωταθλήματος το ξέρουν καλά πως εδώ θα κριθεί το πού θα γείρει η πλάστιγγα.

Θυμίζουμε ότι στο πρωτάθλημα οδηγών ο Βέλγος Thierry Neuville προοηγείται με 168 βαθμούς του Sebastian Ogier (που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής 141 βαθμούς χωρίς να έχει συμμετάσχει σε 4 αγώνες). Ακολουθεί πιο πίσω ο Ott Tanak με 137 βαθμούς και πιο πίσω ο Elfyn Evans.

Όλα λοιπόν είναι πιθανά από εδώ και πέρα...


Εβδομήντα πληρώματα πέρασαν τη ράμπα αφετηρίας στην πανηγυρική εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 στη Λαμία.
4 Φωτογραφίες »

Εβδομήντα πληρώματα πέρασαν τη ράμπα αφετηρίας στην πανηγυρική εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 στη Λαμία.

Πώς θα εξελιχθεί η δράση του EKO Acropolis Rally 2024

Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών η Toyota Gazoo Racing βρίσκεται στη δεύτερη θέση κατά 20 βαθμούς πίσω από τη Hyundai. Σήμερα είχαμε την πανηγυρική εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, εκεί όπου 70 πληρώματα πέρασαν από τη ράμπα της αφετηρίας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όντας έτοιμα να αγωνιστούν στο απαιτητικό τερέν των ελληνικών βουνών με το συνολικό μήκος του αγώνα να ανέρχεται σε 305,3 χιλιόμετρα.

Αύριο, Παρασκευή ξεκινάει ουσιαστικά ο αγώνας με επανάληψη δύο φορές μιας σκληρής τριάδας Ειδικών Διαδρομών στα βουνά της Φθιώτιδας.

Εκατέρωθεν του Σπερχειού ποταμού: στα νότια το ζευγάρι Παύλιανη και Δάφνη και στη συνέχεια πάνω από η νοητή γραμμή της κοίτης του Σπερχειού – καλύτερα του άξονα Λαμία – Καρπενήσι – ο Ταρζάν.
Ενδιάμεσα το service park για να γιατρέψει τις πληγές. Η ημέρα κλείνει με το service park στη Λαμία.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται ακόμη πιο σκληρή καθότι τα αυτοκίνητα διασχίζουν από πάνω μέχρι κάτω τη Στερεά Ελλάδα χωρίς ενδιάμεσο service park παρά μόνο για αλλαγή ελαστικών στο Λουτράκι.
Ρεγκίνι, Θήβα, ¶γιοι Θεόδωροι -1, Λουτράκι, Αγιοι Θεόδωροι -2 είναι οι Ειδικές Διαδρομές.

Φανταστείτε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς δυνατότητα επισκευών και άλλων όσων μπορούν να προσφερθούν στο service park. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες όλη η μέρα...

Η οποία θα τελειώσει με την Υπερειδική στο Σείριο της Μαλακάσας, μια εκδήλωση ουσιαστικά προώθησης του θεσμού παρά ουσίας. Επιστροφή στη Λαμία για το μεγάλο βραδυνό service park.

Την Κυριακή έχουμε δύο περάσματα από την Ειδική Διαδρομή Ελευθεροχώρι με ενδιάμεσο πέρασμα, μια φορά, από την Ειδική Διαδρομή Οινοχώρι και μια επίσκεψη στο service park.

Το δεύτερο πέρασμα από το Ελευθεροχώρι θα είναι και η power stage του αγώνα με την ιδιαίτερη βαθμολογία της.

Βέβαια, σύμφωνα με το φετινό σύστημα βαθμολόγησης και ολόκληρη η Κυριακή έχει ξεχωριστή βαθμολογία ώστε να «αναγκασθούν» οι οδηγοί να μη χαλαρώσουν το ρυθμό τους.

Αμέσως μετά τον τερματισμό της power stage θα γίνει και η απονομή των επάθλων στους νικητές.

Ο Σταύρος Γ. Τσογκανής μεταδίδοντας απευθείας από τη Λαμία και όλη η ομάδα του autotriti.gr ευχόμαστε Καλό Αγώνα και Καλή Επιτυχία στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 που τόσο αγαπάμε!

Όσο για τους θεατές: μέγιστη προσοχή στα θέματα ασφάλειας…  Πιστή υπακοή στις οδηγίες των κριτών και του προσωπικού ασφαλείας.

Autotriti.gr
CADDY NEW EDITION