Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ετοιμάζει το τέλος των πωλήσεων Ι.Χ. με βενζίνη και ντίζελ η κυβέρνηση

62.631 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2021)

Τα προνόμια που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για να στραφεί ο κόσμος στην ηλεκτροκίνηση φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Επόμενος στόχος είναι η απαγόρευση πωλήσεων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, δηλαδή των Ι.Χ. με βενζίνη και ντίζελ.

Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έχουν ξεκινήσει, ωστόσο μελλοντικά αναμένεται να δούμε ακόμα περισσότερα μέτρα που θα ισχύσουν, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό ουσιαστικά προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την χθεσινή παρέμβασή του για τον κλιματικό νόμο και ειδικότερα στοχεύοντας στην απαγόρευση πωλήσεων νέων οχημάτων που καταναλώνουν βενζίνη ή πετρέλαιο (ντίζελ).
 
Η απαγόρευση δε θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη, όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση επί του θέματος για να καθοριστεί η χρονική προθεσμία προκειμένου να προσαρμοστεί η αγορά και να μην υπάρξουν αναταράξεις.
 
«Η ηλεκτροκίνηση προφανώς είναι το μέλλον -για να μην πω ότι είναι ήδη το παρόν το οποίο είναι εδώ - και θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε εθνικό επίπεδο ποιος είναι ο στόχος τον οποίο θέτουμε στην Ελλάδα ως όριο για να απαγορεύσουμε τις πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην αγορά να προσαρμοστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει όμως ταυτόχρονα και η ενέργεια η οποία παράγεται και την οποία καταναλώνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, να είναι ενέργεια πράσινη», ανέφερε μεταξύ άλλων στη χθεσινή του ομιλία.  
 
Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται προς συζήτηση εντός των τειχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από τις ευρύτερες χώρες της Ευρώπης, ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει πως από το 2030 και έπειτα δε θα πωλείται κανένα καινούργιο αυτοκίνητο που θα έχει κινητήρα βενζίνης ή ντίζελ.

Hyundai
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO