Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

GP Ιταλίας: Pole για τον Norris και 1-2 για τη McLaren

 Σχολιάστε 
2.214 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2024)
GP Ιταλίας: Pole για τον Norris και 1-2 για τη McLaren
2 Φωτογραφίες »

GP Ιταλίας: Pole για τον Norris και 1-2 για τη McLaren

- Ταχύτερες οι δύο McLaren στο «ναό της ταχύτητας»
- Στη δεύτερη σειρά του grid οι Russel και Leclerc
- 7η και 8η θέση εκκίνησης για τις δύο Red Bull

Ταχύτερες οι δύο McLaren στο «ναό της ταχύτητας»

Η δράση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 μεταφέρθηκε στην πίστα της Monza για το ιταλικό Grand Prix, εκεί όπου οι δύο McLaren θα ξεκινήσουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή καθώς σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Lando Norris πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την pole position στο «ναό της ταχύτητας», που είναι και η πέμπτη της καριέρας του, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:19.327. Παράλληλα, ο Oscar Piastri έγραψε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, όντας μόλις +0,109 δλ. πιο αργός από τον ομόσταβλό του.

Στη δεύτερη σειρά του grid οι Russel και Leclerc

Με ελάχιστη διαφορά -μόλις 4 χιλιοστών του δευτερολέπτου- πίσω από τον Piastri ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο George Russel, ο οποίος θα εκκινήσει από την τρίτη θέση. Στην ίδια σειρά θα βρεθεί ο τέταρτος Charles Leclerc, ενώ στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα θα εκκινήσουν οι Carlos Sainz και Lewis Hamilton. Σημειωτέον, ο Βρετανός 7 φορές πρωταθλητής ήταν ταχύτερος τόσο στα ελεύθερα δοκιμαστικά όσο και στο Q2, αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο στην τελευταία φάση. Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο του ιταλικού Grand Prix η Mercedes ανακοίνωσε επίσημα τον Kimi Antonelli, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Lewis Hamilton στο πλευρό του George Russel.

7η και 8η θέση εκκίνησης για τις δύο Red Bull

Τα μονοθέσια της Red Bull δεν ήταν σε πολύ καλή φόρμα στη Monza και αύριο θα βρεθούν στην 4η σειρά του grid με έβδομο τον Max Verstappen και όγδοο τον Sergio Perez. Τέλος, η δεκάδα συμπληρώνεται με τους Alexander Albon και Nico Hulkenberg.

Autotriti.gr
Autotriti.gr