Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Stellantis δε θα «σκοτώσει» καμία από τις 14 μάρκες της

 Σχολιάστε 
2.200 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2024)
Η Stellantis δε θα «σκοτώσει» καμία από τις 14 μάρκες της

- Μένει ως έχει η Stellantis έως το 2031.
- Τοποθετήθηκε με επίσημη ανακοίνωση.
- 14 οι μάρκες που ανήκουν στην Stellantis.

Ο Όμιλος έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση

Καμία διάθεση να κλείσει ή να πουλήσει κάποια από τις 14 μάρκες που βρίσκονται υπό την σκέπη της δεν έχει η Stellantis. Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο αυτοκινητιστικός Όμιλος, το αρχικό πλάνο από την ίδρυσή του, που αναφέρει πως και οι 14 μάρκες θα παραμένουν ως έχουν για τα επόμενα 10 χρόνια ισχύει κανονικά. Ως εκ τούτου... σβήνει η φωτιά που είχε ανάψει πριν από μερικούς μήνες, όταν το Reuters ανέφερε πως ο επικεφαλής του Ομίλου, Carlos Tavares δήλωσε ότι όποια μάρκα δεν είναι κερδοφόρα θα κλείσει!

Μένει ως έχει η Stellantis έως το 2031

Σε νέα δήλωση, στην οποία προχώρησε η Stellantis, είπε ότι «δεν επιδιώκει να αποχωριστεί καμία από τις μάρκες της» και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της και στις 14 από αυτές. Ως εκ τούτου, η αρχική υπόσχεση που δόθηκε το 2021 να διατηρήσει όλες τις μάρκες εξακολουθεί να ισχύει. Αυτό σημαίνει ότι εταιρείες όπως η Lancia, η DS Automobiles, η Abarth και η Maserati, που δεν είχαν επιδείξει ισχυρές πωλήσεις θα παραμείνουν μέρος του Ομίλου έως τουλάχιστον το τέλος της δεκαετίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση της Stellantis έρχεται και ως απάντηση σε ένα βίντεο που ανέβασε το YouTube ο Frank B. Rhodes Jr., δισέγγονος του Walter P. Chrysler, ο οποίος ανέφερε πως ήθελε τις Dodge και Chrysler εκτός Stellantis για να σχηματίσουν μια νέα εταιρεία, την Chrysler Corporation.   

14 οι μάρκες που ανήκουν στην Stellantis

Θυμίζουμε πως η Stellantis, προήλθε από την ένωση των PSA Groupe και FCA. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και διαθέτει στους κόλπους της 14 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων και συγκεκριμένα τις: CitroënFiatOpel, Vauxhall, PeugeotAbarth, Ram, DodgeChryslerJeepLanciaDS AutomobilesAlfa Romeo και Maserati.

Autotriti.gr
CADDY NEW EDITION