Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Hyundai: Διπλασιάζει τα υβριδικά και ετοιμάζει νέο σύστημα EREV

 Σχολιάστε 
2.607 Επισκέψεις στο άρθρο (29/8/2024)
Hyundai: Διπλασιάζει τα υβριδικά και ετοιμάζει νέο σύστημα EREV
10 Φωτογραφίες »

- Διπλασιάζει την γκάμα των υβριδικών και εισάγει νέο σύστημα από το 2025.
- Παρουσιάζει και ολοκαίνουργιο range extender υβριδικό σύστημα κίνησης.
- Με νέο infotainment και ψηφιακό «πιλοτήριο» τα μοντέλα της.
- 21 νέα ηλεκτρικά έως το 2030.

Η Hyundai παρουσίασε το πλάνο «Hyundai Way»

Νέα παγκόσμια στρατηγική με βάση τα υβριδικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε η Hyundai για την πορεία της στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Η κορεατική μάρκα παρουσιάζοντας το νέο της πλάνο με την ονομασία «Hyundai Way» γνωστοποίησε πως στοχεύει στο διπλασιασμό των υβριδικών αυτοκινήτων στην γκάμα της, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την έλευση δύο νέων βενζινοκίνητων υβριδικών συστημάτων κίνησης. Η μάρκα αναγνώρισε την επιβράδυνση που υπάρχει στη ζήτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο διατηρεί ακέραιο τον στόχο της για 2 εκατομμύρια πωλήσεις ηλεκτρικών έως το 2030.

21 νέα ηλεκτρικά έως το 2030

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κορεατικού Ομίλου, στόχος του νέο σχεδίου «Hyundai Way» είναι η αύξηση των συνολικών πωλήσεών της από 4,21 εκατομμύρια μονάδες το 2023, σε έως και 5,55 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει 2 εκατομμύρια πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών, κάτι που η Hyundai θεωρεί εφικτό μιας και μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχουν κυκλοφορήσει 21 νέα μοντέλα χωρίς ρύπους. Τα αυτοκίνητα αυτά θα καλύπτουν όλα τα πορτοφόλια, αφού θα είναι από προσιτά μοντέλα έως και πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά και υψηλών επιδόσεων.

Παρουσιάζει τo νέο range extender υβριδικό σύστημα κίνησης το 2026

Η Hyundai διατηρεί τους υψηλούς στόχους στις πωλήσεις ηλεκτρικών αλλά αναγνωρίζει πως η τάση της ζήτησης είναι πτωτική σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι' αυτό και αποφάσισε να δημιουργήσει περισσότερα υβριδικά αυτοκίνητα με νέο range extender σύστημα κίνησης. Πρόκειται για το σύστημα μετάδοσης κίνησης EREV, που θα περιλαμβάνει μια μπαταρία, ηλεκτρικούς κινητήρες που θα κινούν το αυτοκίνητο και έναν μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα χρησιμεύει ως γεννήτρια για να φορτίζει την μπαταρία. Η Hyundai υποστήριξε πως τα EREV αυτοκίνητα θα ξεπερνούν σε αυτονομία τα 900 χιλιόμετρα και φυσικά δε θα χρειάζονται να φορτιστούν, όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά. Η Hyundai ανακοίνωσε πως θα λανσάρει το σύστημα EREV στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα μέχρι το τέλος του 2026.

Διπλασιάζει την γκάμα των υβριδικών και εισάγει νέο σύστημα από το 2025

Από κει και πέρα, η Hyundai ανακοίνωσε επίσης ότι θα διπλασιάσει τη γκάμα των υβριδικών της από 7 σε 14 μοντέλα, καλύπτοντας ένα ευρύτερο φάσμα τμημάτων με τη βοήθεια και της Genesis, της premium μάρκας της. Η Hyundai αναμένει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις υβριδικών της θα φτάσουν τα 1,33 εκατομμύρια μονάδες έως το 2028, σημειώνοντας αύξηση άνω του 40 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο σχέδιό της.

Πέραν του νέου υβριδικού συστήματος EREV που αναφέραμε νωρίτερα, από τον Ιανουάριο του 2025, η Hyundai θα εισάγει το υβριδικό σύστημα επόμενης γενιάς TMED-II σε μοντέλα παραγωγής. Το αναβαθμισμένο σύστημα λέγεται ότι προσφέρει βελτιωμένη απόδοση σε επιδόσεις και κατανάλωση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Autotriti.gr