Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Καναδάς: Τέλος στις πωλήσεις νέων Ι.Χ. βενζίνης και ντίζελ από το 2035

3.496 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2021)

Το τέλος των πωλήσεων νέων οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ από το 2035 ανακοίνωσε επίσημα και ο Καναδάς!

Ο Καναδάς συμμετέχει σε μια αυξανόμενη λίστα πόλεων και χωρών ανά τον κόσμο που σκοπεύουν να απομακρυνθούν στο εγγύς μέλλον από οχήματα τα οποία καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα για να κινηθούν. Έτσι, μέσω μίας μακροσκελούς ανακοίνωσης, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau γνωστοποίησε πως από το 2035 η χώρα θα απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Όπως έγινε γνωστό σε πρώτη φάση η απαγόρευση αυτή θα περιλαμβάνει όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα αλλά και θα εκτίνεται μέχρι και τα Pick-Up, ενώ προς το παρών αφήνει ανοιχτό παράθυρο για τα φορτηγά βαρέως τύπου και τα επαγγελματικά οχήματα. Μάλιστα για να γίνει πιο εύκολη η μετάβαση προς τη νέα πραγματικότητα, ο Καναδάς προγραμματίζει μικρότερους στόχους απανθρακοποίησης για το 2025 και το 2030 θέλοντας να σώσει τον απαραίτητο χρόνο για να γίνει ομαλά αυτή η μετάβαση. Τελικός στόχος είναι οι μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050.
 
Φυσικά το έργο που έχει μπροστά της η χώρα δεν είναι καθόλου εύκολο. Μάλιστα όπως αναφέρει το Reuters, ο Καναδάς είναι από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου όσον αφορά τη συνολική έκταση γης. Έτσι η αυτονομία και οι χρόνοι επαναφόρτισης θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα για πολλούς Καναδούς αγοραστές, όπως αποδεικνύεται από το 3,5 τοις εκατό που αντιστοιχεί στις πωλήσεις νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό είναι ίσως το βασικό στοίχημα το οποίο καλείται να κερδίσει η κυβέρνηση του Καναδά για να επιτρέψει στους πολίτες της να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση.  

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO