3 φωτογραφίες »

Tech: Τι αλλάζει σε ένα αυτοκίνητο με CNG;

49.354 Επισκέψεις στο άρθρο

Σε τι διαφέρει ένας κινητήρας φυσικού αερίου; Τι ισχύει με το service; Τι παίζει με τις δεξαμενές; Τι κερδίζεις και τι χάνεις; Παράλληλα μιλάμε με τον κ. Δάνδουρα της SEAT σχετικά με την μεγάλη επιτυχία της φίρμας στον τομέα του φυσικού αερίου.


Στην Ελλάδα, υπάρχει η γενικευμένη πεποίθηση, ότι αν κάποιος επιθυμεί οικονομία καυσίμου, θα πρέπει να αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο με κινητήρα diesel. Πράγματι, στην θεωρία και στην πράξη, ο diesel είναι οικονομικότερος σε κατανάλωση από έναν κινητήρα βενζίνης, αν και οι σύγχρονοι κινητήρες βενζίνης είναι πολύ κοντά σε κατανάλωση, ειδικά με κάποιας μορφής ηλεκτρική συνδρομή. Ωστόσο, όταν μπει στην εξίσωση το φυσικό αέριο, τα δεδομένα αλλάζουν άρδην.

Τι είναι όμως ο κινητήρας φυσικού αερίου; Είναι θεμελιωδώς διαφορετικός από τους υπάρχοντες κινητήρες; Έχει διαφορετική απόδοση ένα αυτοκίνητο; Το φυσικό αέριο τι διαφορετικές ιδιότητες έχει, και τι γίνεται με την ασφάλεια των δεξαμενών; Κινδυνεύει ένα αυτοκίνητο από τις δεξαμενές φυσικού αερίου; Οι απαντήσεις σε αυτά και ακόμα περισσότερα ερωτήματα, ακολουθούν.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto