2 φωτογραφίες »

Το μεθάνιο είναι το κύριο συστατικό του φυσικού αερίου

Τι είναι το φυσικό αέριο;

49.497 Επισκέψεις στο άρθρο

Το φυσικό αέριο αποτελεί ορυκτό αέριο που βρίσκεται σε υπόγειους βραχώδεις σχηματισμούς. Το κύριο συστατικό του φυσικού αερίου είναι το μεθάνιο, ενώ υπάρχουν και χαμηλότερες συγκεντρώσεις αιθανίου, προπανίου και βουτανίου. Το φυσικό αέριο χωρίζεται σε 2 κατηγορίες. Υπάρχει το High (υψηλής θερμιδικής αξίας) με ποσοστό μεθανίου άνω του 87% και το Low (χαμηλής θερμιδικής αξίας) με ποσοστό μεθανίου κάτω του 87%.

Στην Ελλάδα, επειδή εισάγουμε σε μεγάλο ποσοστό φυσικό αέριο από τη Ρωσία, έχουμε το High μιας και αυτό παράγει η Ρωσική Ομοσπονδία. Η ποιότητα αυτή του φυσικού αερίου καθορίζει και την κατανάλωση που έχει το αυτοκίνητο, συνεπώς στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί από αυτήν την άποψη. 

Το φυσικό αέριο, για να έχει νόημα στην αυτοκίνηση, πρέπει να βρίσκεται σε δεξαμενές επί του αυτοκινήτου υπό πίεση, με μια τυπική πίεση να είναι στα 200 bar. Στα 200 bar το φυσικό αέριο έχει 155 γρ./λίτρο πυκνότητα, ενώ η βενζίνη έχει 750 γρ./λίτρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 1 λίτρο βενζίνη αντιστοιχεί σε 620 γραμμάρια φυσικού αερίου. Επίσης το φυσικό αέριο μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι εκρηκτικό σε συγκέντρωση στην ατμόσφαιρα από 4-17% κατΆόγκο.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN