Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Tesla έκοψε 500.000 δέντρα για το γερμανικό εργοστάσιο

3.061 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2024)
Η Tesla έκοψε 500.000 δέντρα για το γερμανικό εργοστάσιο
2 Φωτογραφίες »

- Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο γίνεται και πάλι θέμα συζήτησης.
- «Αποψιλώθηκαν 813 στρέμματα δάσους», υποστηρίζει περιβαλλοντική εταιρεία.
- Η Tesla ισχυρίζεται πως έχει φυτέψει 1 εκατ. δέντρα ως αντιστάθμιση.
- «Οι δορυφορικές εικόνες μας δείχνουν ποιος λέει την αλήθεια», λέει ο πρόεδρος της περιβαλλοντικής εταιρείας.

Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο γίνεται και πάλι θέμα συζήτησης

Σε μπελάδες με μία περιβαλλοντική οργάνωση έχει μπει η Tesla αναφορικά με το εργοστάσιό της στη Γερμανία. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η περιβαλλοντική υπηρεσία, η αμερικανική φίρμα έχει κόψει περίπου 500.000 δέντρα από τότε που ξεκίνησε την κατασκευή του γερμανικού Gigafactory. Ως απάντηση, η Tesla υποστηρίζει πως έχει φυτέψει 1 εκατομμύριο δέντρα!

Αποψιλώθηκαν 813 στρέμματα δάσους

Η Kayrros αναφέρει ότι η Tesla «καθάρισε» 813 στρέμματα δάσους το διάστημα από το 2020 έως και τον Μάιο του 2023. Αυτή η αποψίλωση, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση λέγεται ότι ισοδυναμεί με οδήγηση 53 εκατομμυρίων χιλιομέτρων με αυτοκίνητο που  λειτουργεί με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή με 3.000 αυτοκίνητα να λειτουργούν ασταμάτητα για έναν ολόκληρο χρόνο.


Εικόνα του Google Maps από το σημείο όπου είναι κατασκευασμένο το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο.
2 Φωτογραφίες »

Εικόνα του Google Maps από το σημείο όπου είναι κατασκευασμένο το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο.

Η Tesla υποστηρίζει πως έχει φυτέψει 1 εκατ. δέντρα ως αντιστάθμιση

Από τη μεριά της η Tesla λέει ότι έκτοτε έχει φυτέψει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δέντρα στη Γερμανία για να αντισταθμίσει αυτά που χρειάστηκε να κόψει προκειμένου να χτίσει το εργοστάσιό της, σε μία περιοχή στα περίχωρα του Βερολίνου. Μάλιστα, σε ένα βίντεο στο Χ, το οποίο δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο, η Tesla ισχυρίστηκε ότι έχει ξαναφυτέψει δέντρα σε μια έκταση που ισοδυναμεί με 450 γήπεδα ποδοσφαίρου. Τα περισσότερα δέντρα από αυτά είναι φυλλοβόλα και αποτελούνται από πολλά διαφορετικά είδη.

«Οι δορυφορικές εικόνες μας δείχνουν ποιος λέει την αλήθεια»

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο εργοστάσιο γίνεται θέμα συζήτησης, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πεδίο διαμαχών. Τον περασμένο μήνα, το τοπικό υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε σχέδια επέκτασης του χώρου και διπλασιασμού της παραγωγής σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, πυροδοτώντας νέες διαμαρτυρίες. Τον Μάιο, σχεδόν 800 διαδηλωτές εισέβαλαν στο εργοστάσιο.

«Υπήρξαν πολλές, πάρα πολλές περιπτώσεις πράσινου ξεπλύματος τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Kayrros στο Daily Beast. «Το κοινό είναι δικαίως καχύποπτο για κάθε είδους «πράσινους» ισχυρισμούς που διατυπώνονται από μεγάλες, ισχυρές εταιρείες… οι δορυφορικές εικόνες από μόνες τους μπορούν να μας πουν ποιος λέει την αλήθεια», κατέλεξε, μιλώντας για το θέμα της Tesla.

Autotriti.gr
Autotriti.gr